ΤΟΠΙΚΑ

Ξεφυτρώνουν συνεχώς… τραπεζοκαθίσματα

ξεφυτρώνουν-συνεχώς-τραπεζοκαθίσμ-851206

Τραπεζοκαθίσματα ξεπετάγονται συνεχώς στην παραλία της Σκιάθου. Για ακαταστασία, άναρχη ανάπτυξη και συνεχής αύξηση του αριθμού που έχει επιτραπεί σε κάθε επαγγελματία να διατηρεί στο κατάστημα του κάνουν λόγο κάτοικοι του νησιού. Την ίδια στιγμή, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βιολέτας δηλώνει κατηγορηματικά πως κάθε καταγγελία εξετάζεται και επιβάλλεται σε περίπτωση παράβασης τσουχτερό πρόστιμο!

«Σιγά – σιγά σε λίγο δεν θα έχει χώρο στην παραλία της Σκιάθου για να περπατήσει ο κόσμος. Όλοι οι καταστηματάρχες αυξάνουν τα καθίσματα τους και οι αρχές του νησιού δεν κάνουν τίποτα. Το πρωί, είναι μια χαρά και το βράδυ πάνε και βάζουν και άλλα», λέει αγανακτισμένος κάτοικος του νησιού ο κ. Δ.Μ.

Κάθε χρόνο, θεατές στο ίδιο έργο είναι οι κάτοικοι της Σκιάθου αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην περιοχή του λιμανιού του νησιού.

«Στο τέλος θα τα φτάσουν στη θάλασσα. Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει ήδη δηλαδή», επισημαίνει ο Δ.Μ. και προσθέτει πως «ο κόσμος όταν κάνει τη βόλτα του δεν μπορεί να σκοντάφτει πάνω σε καρέκλες και τραπέζια!».

Από την πλευρά τους, βέβαια, οι καταστηματάρχες δεν υιοθετούν τα παράπονα των κατοίκων, ενώ ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Βιολέτας ανέφερε πως ο δήμος έχει την κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα υπό έλεγχο.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα» διαβεβαίωσε ο κ. Βιολέττας. «Η ανάπτυξη τους ελέγχεται σε καθημερινή σχεδόν βάση από τη δημοτική αστυνομία», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού αλλά και όποιον επισκέπτη αντιμετωπίσει πρόβλημα να προχωρήσει σε καταγγελία καθώς όπως ξεκαθάρισε «κάθε φορά που κάποιος μας καταγγέλλει μια παράβαση την ελέγχουμε άμεσα και σε περίπτωση που υπάρχει πράγματι πρόβλημα επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο ενώ οι επαγγελματίες καλούνται να μαζέψουν τα έξτρα τραπεζοκαθίσματα άμεσα».

Πάντως ο Δ.Μ. αναφέρει ότι «οι καταστηματάρχες δε βάζουν μυαλό. Και να τους τα μαζέψουν Δευτέρα θα τα ξαναβάλουν Τρίτη. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει αλλά χρειάζεται διαρκής έλεγχος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου