ΤΟΠΙΚΑ

«Κλειστό» για ασθενείς και ασφαλισμένους το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλιών

κλειστό-για-ασθενείς-και-ασφαλισμέ-517968

Στον αέρα η λειτουργία του, τρεις μήνες μετά την παράδοση του έργου

Τρεις μήνες μετά την «οικογενειακή φωτογραφία» των τοπικών φορέων έξω από το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων, το κτίριο παραμένει κλειστό και οι κάτοικοι της περιοχής υποχρεωτικά μεταβαίνουν στο Βελεστίνο για να εξεταστούν διότι για τη συνταγογράφηση φαρμάκων απευθύνονται στον αγροτικό γιατρό του χωριού.

Στις αρχές Ιανουαρίου οι εργασίες κατασκευής είχαν ολοκληρωθεί και οι τοπικοί φορείς εξέφραζαν την ικανοποίησή τους διότι τελειώνουν τα βάσανα των κατοίκων της περιοχής που αποκτά μία σημαντική υποδομή με το υπάρχον περιφερειακό Ιατρείο και βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Τότε είχε ανακοινωθεί ότι μέσα σε ένα μήνα θα ολοκληρώνονταν οι ενέργειες για παροχή ρεύματος, ύδρευσης, εξοπλισμού και διαδικτυακής υποστήριξης έτσι ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου.

Εχουν περάσει τρεις μήνες και το Περιφερειακό Ιατρείο παραμένει κλειστό, ενώ είναι χαρακτηριστικό όπως έλεγαν κάτοικοι της περιοχής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα χόρτα έχουν «κυριολεκτικά τυλίξει» το κτίριο, που ολοκληρώθηκε πριν από 3 μήνες.

Την ίδια ώρα για οποιοδήποτε συμβάν οι κάτοικοι της περιοχής των Καναλίων, της Κερασιάς αλλά και του Κεραμιδίου, που θα μπορούσαν να απευθυνθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο, είναι υποχρεωμένοι να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα για να μεταβούν στο Βελεστίνο προκειμένου να τύχουν της παροχής υπηρεσιών που έχουν ανάγκη από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου πλέον.

Το περιφερειακό ιατρείο Καναλίων, κατασκευάστηκε σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 1.782,42 μ2 εντός του οικισμού για να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το κτίριο είναι διώροφη οικοδομή. Το υπόγειο είναι εμβαδού 122,53 μ2 με αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο είναι εμβαδού 122,53 μ2, όπου βρίσκονται τα δύο εξεταστήρια, ένα γραφείο γιατρών, χώρος αναμονής για το κοινό, WC κοινού – προσωπικού και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο όροφος εμβαδού 96,15μ2 θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής διαμονής του εφημερεύοντος γιατρού. Το ποσό σύμβασης ανήλθε στις 222.365,62 € (με ΦΠΑ).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου