ΤΟΠΙΚΑ

Ηθελαν να διαλαλήσουν τον λόγο του Σώρρα στην παραλία του Βόλου

ηθελαν-να-διαλαλήσουν-τον-λόγο-του-σώρ-513509

Στην Πάτρα αναζητούν να τον συλλάβουν και στον Βόλο επιζητούν χώρο για να διαλαλήσουν τον λόγο του. «Πόρτα» έφαγε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου το τοπικό γραφείο της «Ελλήνων Συνέλευσις», του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα, η οποία ζήτησε χώρο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας για τις ανάγκες των σκοπών της.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου την Τρίτη μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ήταν και αυτό της «Ελλήνων Συνέλευσης». Το τοπικό γραφείο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελε ένα χώρο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να στήσει ένα σταντ για να διανέμει φυλλάδια.

Ομόφωνα απορριπτική ήταν η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου στο αίτημα του τοπικού γραφείου χωρίς δεύτερη συζήτηση. «Για ένα σωματείο, που έχει ένα πρόεδρο, που όλοι ξέρουμε ότι έχει εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για απάτη, πώς θα έρθουμε εμείς να του δώσουμε το δικαίωμα να διαφημίσει τις απόψεις του» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο Αρτέμης Σώρρας, όπως είναι γνωστό, καταδικάστηκε στις 17 Μαρτίου στην Πάτρα σε κάθειρξη οχτώ ετών χωρίς αναστολή και πέντε χρόνια αποστέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η ίδια η ποινή επιβλήθηκε και στη σύζυγό του.

Την μήνυση εναντίον του Σώρρα είχε καταθέσει πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του λαμβάνοντας από το Σώρρα… ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Ωστόσο, ενώ οι αρχές τον αναζητούν για να τον συλλάβουν, ο «τρισεκατομμυριούχος» παραμένει άφαντος και συνεχίζει να κάνει δηλώσεις μέσω δικών του ανθρώπων. Πρόσφατα, ζητούσε μέσω του δικηγόρου του συμβιβασμό με τον πρώην κουμπάρο του.

Για το τοπικό γραφείο, πάντως, η Δικαιοσύνη δεν έχει πει τον τελευταίο λόγο της. Ο πρόεδρος του τοπικού Γραφείου Χρήστος Καρακώστας είπε ότι η καταδίκη του προέδρου ήταν ερήμην, και για αυτό η «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι σε αναμονή της τελεσίδικης απόφασης του Δικαστηρίου.

«Για εμάς η καταδίκη του κ. Σώρρα ήταν μία προσωπική του υπόθεση, αστικής φύσεως, η οποία ποινικοποιήθηκε και δεν αφορά στον πολιτικό φορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα φυλλάδια που ήθελε να διανείμει το τοπικό γραφείο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας, αφορούν στη δυνατότητα που ισχυρίζεται το τοπικό γραφείο ότι έχουν οι οφειλέτες να διαγράψουν τα χρέη τους με τα 600 δισ. αμερικανικά δολάρια που υποστηρίζει ότι έχει διαθέσει ο Σώρρας υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας, και με τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων από τα ελληνικά καταπιστεύματα, που προβλέπει η συμφωνία του Μπρέτον Γουντς!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου