ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων

διαγωνισμός-για-την-ολοκλήρωση-του-πά-51145

Προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ

Ποσό ύψους 2,4 εκ. ευρώ θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί το πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων. Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατατίθεται προς έγκριση η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου που θα γίνει με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο, προχώρησε σε εκκαθάριση του έργου, που ανέρχεται στα 3.911.902,87 ευρώ, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την ολοκλήρωσή του. Μάλιστα ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, είχε ανακοινώσει ότι ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά του έκπτωτου αναδόχου.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να ανάψει πράσινο φως για τη διενέργεια διαγωνισμού και την ανάδειξη νέου αναδόχου που θα αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο που «στοιχειώνει» στην πόλη.

Σημειώνεται ότι το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 1295,98 μ2. Ο συγκεκριμένος σταθμός αυτοκινήτων αποτελούσε το αντικείμενο μελέτης – κατασκευής – εκμετάλλευσης Αναδόχου Εταιρείας η οποία εκπόνησε την μελέτη του έργου και κατασκεύασε μεγάλο μέρος του αντικειμένου του έργου, το έργο όμως δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει και ως εκ τούτου κηρύχθηκε έκπτωτη. Έτσι στην παρούσα φάση αναζητείται Ανάδοχος Παραχώρησης, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την αποπεράτωση του σταθμού και ως αντάλλαγμα θα εκμεταλλευτεί ολόκληρη τη λειτουργία του σταθμού αυτοκινήτων, όπως και των καταστημάτων για 30 χρόνια, καταβάλλοντας όμως στο Δήμο Βόλου ποσοστό επί των ακαθάριστων εσόδων του σταθμού που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 8%. Πιο συγκεκριμένα, η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων, ο οποίος αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Η στάθμευση των αυτοκινήτων στο δώμα επιτρέπεται λόγω του ότι η στάθμη του βρίσκεται κάτω από 1,50 μ. σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. (μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος: 22,00 μ., μέγιστο πραγματοποιούμενο ύψος: 18,72 μ).

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ποσοστό εργασιών άνω του 65% και το υπόλοιπο του έργου που μόλις ολοκληρωθεί αναμένεται να ανακουφίσει το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη, προϋπολογίζεται στο ποσό των 2,4 εκ. ευρώ.

Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας

Ανοιχτές για τρία ακόμη χρόνια θα μείνουν οι πόρτες του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Βόλου.

Ο ξενώνας θα συνεχίσει να λειτουργεί με χρηματοδότηση μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020. Σχετικό αίτημα, για τη χρηματοδότηση της δομής αναμένεται να υποβάλλει η δημοτική αρχή, αφού η πρόταση εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η χρηματοδότηση που απαιτείται για την ερχόμενη τριετία είναι της τάξης των 402,594 ευρώ και αφορά στην κάλυψη των δαπανών λειτουργίας.

Καλλιτεχνικό σχολείο

Στο μεταξύ, νέα απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου) στο Βόλο, καλείται να λάβει στη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο.

Αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί το 2014, ωστόσο, με έγγραφό της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ζητά πρόσφατη γνωμοδότηση και βεβαίωση δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα της νέας σχολικής δομής, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία για την ίδρυση του καλλιτεχνικού σχολείου που αναμένεται να λειτουργήσει κατά το σχολικό έτος 2016- 2017.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου