ΤΟΠΙΚΑ

ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας: Γιατί λέμε ΝΑΙ στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

κιναλ-μαγνησίας-γιατί-λέμε-ναι-στους-υ-507838

Το Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του τάσσεται υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ψήφισε θετικά στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζονται τα εξής: «Το πρόγραμμα εμβολιασμού καθυστερεί, απέχοντας από τον απαραίτητο στόχο, που έχουν θέσει οι επιστήμονες , ώστε να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας στην κοινωνία.

Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί την υγεία μας αλλά και την τουριστική και οικονομική δραστηριότητα. Στο πληθυσμό που δεν έχει κάνει το εμβόλιο εκτός από τους αρνητές υπάρχει και ένα ποσοστό που αμφιβάλει έχοντας πολλά ερωτήματα ακούγοντας διάφορα. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι δεν πέτυχε η κυβέρνηση να ενημερώσει και να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν

Σίγουρα πριν από την τροπολογία θα χρειαζόταν με ευθύνη της Κυβέρνησης μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης, στην οποία θα έπαιρναν μέρος όλοι, εκκλησία, κόμματα, Ιατρικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς, προκειμένου να εξαντληθούν τα στάδια της ενημέρωσης και της πειθούς.

Το Κίνημα Αλλαγής θέλοντας να συμβάλει και να βάλει ένα τέλος στην περιπέτεια που περνάμε, με καθαρή θέση και σαφέστατο μήνυμα, ψήφισε τις προτάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Διατύπωσε όμως σοβαρότατες ενστάσεις και διαφωνίες σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής της υποχρεωτικότητας, χωρίς αυτό να αλλάζει την επιβεβλημένη ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό του συγκεκριμένου κλάδου.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και την ζωή του άλλου. Επιβεβλημένο άλλωστε είναι από πλευράς της Κυβέρνησης να αποδεχθεί και να αναγνωρίσει το έργο των υγειονομικών εντάσσοντας τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να αναγνωρίσει το covid-19 ως επαγγελματική ασθένεια αλλά και να σταματήσει να αρνείται την στήριξη του ΕΣΥ, παραμένοντας πιστή στη λογική των ΣΔΙΤ και της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου