ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ Επισιτισμού- Τουρισμού: Όχι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

παμε-επισιτισμού-τουρισμού-όχι-στους-507982

Σε επαγρύπνηση καλεί όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας και καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι στον κλάδο του τουρισμού- επισιτισμού επικρατεί εργασιακή «ζούγκλα» και ότι τα 12ωρα, τα 7ήμερα, η δουλειά ένας για δέκα σε όλα τα πόστα είναι καθημερινό γενικευμένο φαινόμενο σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα τα νησιά, όπου οι εργαζόμενοι ξεκινάνε από το σπίτι και δε ξέρουν αν θα επιστρέψουν την ίδια μέρα. «Το ίδιο καθεστώς επικρατεί στους εργαζόμενους στις μεταφορές, στο εμπόριο και σε άλλους κλάδους» σύμφωνα με το Πανεργατικό Μέτωπο.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς το ΠΑΜΕ τάσσεται κατά της υποχρεωτικότητας, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία αυτή ουσιαστικά θα οδηγήσει σε αθρόες απολύσεις προσωπικού.

«Η έξαρση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει την ανάγκη του γενικού εμβολιασμού του πληθυσμού σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ενός πλήρους στελεχωμένου και εξοπλισμένου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας σε όλα τα επίπεδα με έμφαση στο πρωτοβάθμιο, ικανού να αντιμετωπίζει τόσο τις «τρέχουσες» όσο και τις έκτακτες ανάγκες, ιδιαίτερα σε δεκάδες νησιά και απομακρυσμένες περιοχές που καλύπτονται μόνο από αγροτικά ιατρεία», συνεχίζει το ΠΑΜΕ και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό για οργάνωση της πάλης, «προκειμένου να εξασφαλιστούν το εισόδημα και η ασφάλιση των εργαζομένων, η προστασία της δουλειάς και της υγείας των εργαζομένων και των επισκεπτών, η πάλη απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματά μας».

Τέλος, γίνεται μνεία στο διεκδικητικό πλαίσιο με την Επιτροπή Αγώνα να διεκδικεί επαναπρόσληψη όλων των εποχικών σε ξενοδοχεία και επισιτισμό, απόδοση των ενσήμων των εποχικών με μονομερείς αναστολές το 2020, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους χωρίς προϋποθέσεις, κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου