ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Βόλου για την «άφωνη διαμαρτυρία» στο Βόλο

ο-δήμος-βόλου-για-την-άφωνη-διαμαρτυρ-505971

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με έκπληξη, δυσάρεστη, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του κ. Πέτρου Μπέλου, προέδρου του συλλόγου «Ιππόκαμπος» και υποψηφίου δημοτικού συμβούλιου με την παράταξη Σκοτινιώτη, να ηγηθεί «άφωνης διαμαρτυρίας» συμπολιτών – ΑμΕΑ, διαμαρτυρόμενος ότι δήθεν η Δημοτική Αρχή λειτουργεί ρατσιστικά και δεν εγκαθιστά ειδικά παιχνίδια στις παιδικές χαρές, που κατασκευάζει και παραδίδει προς χρήση στα παιδιά της πόλης μας, για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αφού υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Μπέλος ήταν γνώστης της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην κατασκευή παιδικής χαράς αποκλειστικά για παιδιά με προβλήματα στην περιοχή του πάρκου του Αναύρου, παρά ταύτα δεν αντέτεινε κάποια άλλη πρόταση, όπως αυτή που τώρα διατυπώνει, και που φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την κάνουμε αποδεκτή. Αντί, λοιπόν, μιας αποκλειστικής, για ΑμΕΑ, παιδικής χαράς, θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις και προσθήκες σε όλες τις υπάρχουσες και αυτές που θα κατασκευαστούν σύντομα. Τόσο απλά.

Ασφαλώς βέβαια και δεν τρομάξαμε από τις μικροπολιτικές, σε κάθε περίπτωση, μεθοδεύσεις του κ. Μπέλου, που είναι πασίδηλο από ποιον υποκινούνται, και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλους ότι η Δημοτική Αρχή δεν πορεύεται με διακρίσεις και αποκλεισμούς και είναι αρωγός κάθε κοινωνικής τάξης, ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Είναι, δε, εύλογο να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία και εντονότερο ενδιαφέρον για όλους εκείνους που η κατάστασή τους το απαιτεί. Ασφαλώς και δεν θα «τιμωρήσουμε» το σύνολο των συγκεκριμένων συμπολιτών μας για τις κουτοπόνηρες, μικροπολιτικές πρακτικές του προέδρου τους, που άλλωστε ήταν και το σήμα κατατεθέν του καθεστώτος που υπηρέτησε, πάντα εν αφωνία, παρά τις ελλείψεις και την εγκατάλειψη…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου