ΤΟΠΙΚΑ

Η τέχνη δίνει φωνή στη διαφορετικότητα, όπως υπογραμμίστηκε σε ημερίδα

η-τέχνη-δίνει-φωνή-στη-διαφορετικότητ-525599

Ο ψυχοθεραπευτικός ρόλος της τέχνης, πέρα από τον αισθητικό της χαρακτήρα, υπογραμμίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Ηλεκτρική, με τη διοργανωτική συνεργασία τριών φορέων.

Το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Πορεία Υγείας», το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και η ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ – Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, διοργάνωσαν την παραπάνω ημερίδα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και τους συμμετέχοντες πάνω στο θέμα «Τέχνη για το διαφορετικό».

Ουσιαστικός στόχος ήταν η ανάδειξη ενός διαφορετικού παραδείγματος συνεργασίας ειδικών ψυχικής υγείας και άμεσα ενδιαφερομένων ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στη βάση της αποδοχής της διαφορετικότητας, με τη συνδρομή της τέχνης.

Μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, υπογραμμίστηκε ότι η τέχνη εξυπηρετεί στο να γίνει σεβαστή και να ακουστεί η φωνή της διαφορετικότητας στην κοινωνία, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά στο «πώς η διαφορετικότητα μπορεί να έχει πρόσβαση στην τέχνη» όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ιωάννα Γεωργιάδου, κοινωνική κλινική ψυχολόγος στο κέντρο Σωματικής και ψυχολογικής υποστήριξης «Πορεία υγείας». Δίνοντας το κοινό στίγμα της συλλογικής προσπάθειας, η ίδια σημείωσε ότι «το αιτούμενο είναι η παροχή ενός καινούργιου κοινωνικού παραδείγματος συνεργασίας μεταξύ ειδικών και άμεσα ενδιαφερόμενων ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για να ακούγεται η φωνή του διαφορετικού μέσα από την τέχνη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου