ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία της ΛΑΣ σε Φυτόκο, Αγιο Βλάσιο και Αγιο Λαυρέντιο

περιοδεία-της-λασ-σε-φυτόκο-αγιο-βλάσι-504193

Σε Φυτόκο, Αγιο Βλάσιο και Αγιο Λαυρέντιο περιόδευσε τις δύο τελευταίες μέρες κλιμάκιο τη Λαϊκής Συσπείρωσης από υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Απόστολο Ριζόπουλο.

«Η αγροτική οδοποιία, η επέκταση της αποχέτευσης, η ολοκλήρωση του δρόμου στον Αγ. Ταξιάρχη, η υδροδότηση στην περιοχή Κλίμα, η έλλειψη πλατείας, τα αδέσποτα, η πολιτική προστασία και οι δυσκολίες πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης είτε το χειμώνα, είτε το καλοκαίρι, ήταν μεταξύ των μερικών από τα πολλά προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι στον οικισμό Φυτόκο Βόλου στον υποψήφιο δήμαρχο της ΛΑΣ Αποστόλη Ριζόπουλο, τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους Θανάση Κατσαγεώργη, Θόδωρο Τσαλούχα και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Εύη Καρυδάκη», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑΣ.

Στον Αγιο Βλάσιο και τον Αγιο Λαυρέντιο αντίστοιχα στην περιοδεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Λινάρδος, Βασίλης Καρανικόλας, Μάκης Μίχος, Θόδωρος Τσαλούχας, Βασίλης Κουτσιαρής και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Κουτσινάρης, Εύη Καρυδάκη, Χρήστος Κουραβέλας, Γιώργος Χαρμάνης, Θανάσης Βογιατζής.

Οι κάτοικοι του χωριού, σύμφωνα ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ελλιπή καθαριότητα, ανεπαρκής φωτισμός, συντήρηση υποδομών, ανυπαρξία απαραίτητων κοινωνικών υπηρεσιών, την απουσία πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό με την ανάπτυξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, τη μη ολοκλήρωση της οδικής διασύνδεσης του χωριού με γειτονικά χωριά, όπως η Δράκεια.

Επίσης οι κάτοικοι των παραπάνω χωριών ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για το θέμα της ποιότητας του νερού, αφού το δίκτυο ύδρευσης και των δυο χωριών χρονολογείται από το 1950, οι δεξαμενές και οι υδρομαστεύσεις δεν καθαρίζονται, «με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να προσφεύγει στην εύκολη λύση της χλωρίωσης σε περιοχές που χαρακτηρίζονται για την ποιότητα του πηγαίου νερού τους», όπως καταγγέλλει η ΛΑΣ.

Και στις δύο περιοδείες από το κλιμάκιο της ΛΑΕ επισημάνθηκε «ότι χρειάζεται οργανωμένος αγώνας ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική και ότι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η στήριξη της ΛΑΣ θα δυναμώσει τη δικής τους φωνή παντού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου