ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία υποψηφίων της ΛΑ.Σ. στο Δημαρχείο Βόλου

περιοδεία-υποψηφίων-της-λα-σ-στο-δημαρ-527587

Περιοδεία πραγματοποίησαν σήμερα υποψήφιοι της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημαρχείο Βόλου, αναφορικά με την οποία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Υπάρχει διέξοδος! Η στήριξη και η ανάδειξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δημοτική αρχή του Βόλου, ώστε ο δήμος να απελευθερωθεί από τη σημερινή ασφυκτική κατάσταση, για να «ανασάνουν» τα λαϊκά στρώματα. Να προχωρήσει η πόλη σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους, τις ανάγκες των ανθρώπων έχουν τσακιστεί από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και των δημοτικών αρχών των τελευταίων χρόνων. Την αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί που έχουν το χρίσμα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, μεταξύ των οποίων και η δημοτική αρχή Βόλου, που χαίρει τη στήριξη πλειάδας στελεχών των παραπάνω κομμάτων, όπως επίσης και μεγάλης μερίδας επιχειρηματικών συμφερόντων, που είναι εις βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτή η τραγική πραγματικότητα και η προσπάθεια των άλλων συνδυασμών να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους βάζοντας διάφορα ψευτοδιλήμματα για να αποκρύψουν την ταύτισή τους στις αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική διοίκηση, που προωθούνται εδώ και χρόνια στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε., για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων υποχρεώνοντας το λαό να πληρώνει διπλά το μάρμαρο, αναδείχθηκαν στην περιοδεία που πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΣ για τον δήμο Βόλου Απόστολος Ριζόπουλος, με τους υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους Κάρμεν Αναστασίου, Ρίτσα Κωτή, Εύη Καρυδάκη και Θανάση Βογιατζή στο Δημαρχείο Βόλου.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης παρουσίασαν ακόμη αναλυτικά τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι έτσι κι αλλιώς βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια, και με την σημερινή δημοτική αρχή, το αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει επιβληθεί στην τοπική διοίκηση και έχει μετατρέψει τον Δήμο Βόλου και τις υπηρεσίες του σε έναν φορομπηχτικό, αντιλαϊκό μηχανισμό, συνέχεια του κράτους και των πολιτικών που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις. Παρουσίασαν, επίσης, το παράδειγμα των δημοτικών που στο τιμόνι βρίσκονται οι κομμουνιστές δήμαρχοι, όπως της Πάτρας, που στήριξαν το λαό και έδωσαν προτεραιότητα στις ανάγκες του. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού και να μπουν μπροστά στον αγώνα για:

  • Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις ανάγκες. Το δικαίωμα στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη.
  • Το δικαίωμα της νεολαίας για ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.
  • Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.
  • Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων. Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων.
  • Την κρατική χρηματοδότηση και για υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές και τις πόλεις.
  • Τον συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ.), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.
  • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για τον λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος: Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθεροι χώροι. Ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
  • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
  • Να σταματήσει η καύση RDF/SRF στην ΑΓΕΤ και να μην κατασκευασθεί το εργοστάσιο SRF από τον δήμο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου