ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Αγγελέτος: «Τέλος στις ανισότητες»

νίκος-αγγελέτος-τέλος-στις-ανισότητ-499588

Στα εγκαίνια του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Ν.Ιωνίας «Αγ. Γεώργιος» παρευρέθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» Νίκος Αγγελέτος.

Ο Νίκος Αγγελέτος που συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Δημήτρη Δεμερτζή, είχε την ευκαιρία, να συνομιλήσει με μέλη του Συλλόγου και να ενημερωθεί για τον ρατσισμό και τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά.

Ο κ. Αγγελέτος χαρακτήρισε αδιανόητο εν έτη 2019, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να υπάρχουν συνάνθρωποι μας που βιώνουν το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Πρέπει να βάλουμε τέλος στις ανισότητες και να ενσκήψουμε όλοι στο σοβαρό ζήτημα για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας τους με έμφαση στην περίθαλψη, τη στέγαση αλλά και την εκπαίδευση τους. Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, οφείλει να «ακούσει» και να αφουγκραστεί τους ανθρώπους αυτούς», δήλωσε και συνέχισε «Δε θα πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Θα πρέπει σε διάλογο με τους ανθρώπους αυτούς να δοθούν ταυτόχρονες λύσεις σε προβλήματα πρόσβασης σε βασικά αγαθά όπως το ρεύμα, το νερό κ.α. και στη συνέχεια και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας, με υποδομές, παρεμβάσεις κι έργα».

Ο κ. Αγγελέτος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προωθηθεί η ίση μεταχείριση και να δοθούν περισσότερα εργαλεία και δυνατότητες στους ανθρώπους αυτούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, ωστόσο βιώνουν τον διαχρονικό ρατσισμό και την περιθωριοποίηση.

Από την πλευρά του, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Ν.Ιωνίας «Αγ. Γεώργιος» Δημήτρης Δεμερτζής ανέφερε ότι «Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος δημιουργήθηκε το 2012, αλλά είχε μείνει ανενεργός τόσα χρόνια. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Κακώς υπάρχει αυτός ο γενικός ρατσισμός. Θέλουμε ν’ αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εμείς που κατοικούμε στην περιοχή – όρια της Ευαγγελίστριας. Ζούμε σε αυτή την πόλη 40χρόνια. Τα παιδιά μας πηγαίνουν σχολείο, ασχολούνται με τον αθλητισμό. Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας. Ο Νίκος Αγγελέτος είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και βρίσκεται κοντά μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως ο Νίκος που θα παλέψουν για μας για τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου