ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

με-επιτυχία-το-6ο-πανελλήνιο-συνέδριο-τ-516064

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Βελλίδειο, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με θέμα «Αναβάθμιση κι εξέλιξη των λειτουργών κηδειών στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις».

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, ο υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων Αντώνης Σακαρούδης κι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδρουλάκης κι ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος κι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» Νίκος Αγγελέτος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στο Συνέδριο, καθώς και τον Νίκο Βαξεβάνη, για την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης, που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή.

Όπως είπε «Ως Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, έχουμε θέσει στόχους κι έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες που αφορούν στη συνεχή επιμόρφωση των μελών μας αλλά κι εν γένει στην εξέλιξη του κλάδου μας. Ένας κλάδος που βάλλεται, όχι άδικα κάποιες φορές, για να είμαστε ειλικρινείς και για να κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας».

Αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Ένωση Λειτουργών αρχές Δεκεμβρίου με το Κολέγιο CDA Πάφου αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες που προωθούνται από την Ένωσης για την ίδρυση σχολών επαγγελμάτων κηδείας.

Όπως συμπλήρωσε «Στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας βρίσκεται φυσικά και η θέσπιση ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία γραφείων κηδειών. Από το Δεκέμβριο του 2015, η Ένωση έχει παραδώσει στους αρμόδιους υπουργούς έτοιμο πλήρες σχέδιο νόμου με τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης των γραφείων κηδειών.

Η απουσία νομοθετικού πλαισίου έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραβατικότητας στον κλάδο. Εμείς είμαστε αυτοί που βγαίνουμε στην πρώτη γραμμή και φωνάζουμε στην κεντρική πολιτική εξουσία, ότι θέλουμε να συμβάλλουμε στην πάταξη της παραβατικότητας που αφορά στον κλάδο μας κι επηρεάζει και την ελληνική οικονομία. Πλέον δεν αρκούμαστε σε «ευήκοα ώτα» που πρόθυμα θα μας ακούσουν και θα δεσμευτούν για την προώθηση των ζητημάτων που μας απασχολούν. Θέλουμε να δούμε πράξεις… Και θέλουμε να τις δούμε εδώ και τώρα… Δε θα σταματήσουμε να «ενοχλούμε» και να επιζητάμε λύσεις στα ζητήματα γιατί τα μέλη μας, μας εμπιστεύτηκαν στο «τιμόνι» της Ένωσης για να δώσουμε λύσεις κι αυτό κάνουμε…»

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στον ενεργό ρόλο που διεκδικούν οι λειτουργοί μέσα από τα θεσμικά όργανα της κάθε τοπικής κοινωνίας κι ευχήθηκε σε όλους τους λειτουργούς πανελλαδικά που θα συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου καλή επιτυχία.

Ομιλητές – Θεματικές

Οι ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι κ.κ. :

– Δρ. Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών – Forensic Pathology Fellow Φλόριντα (ΗΠΑ) – Πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας

– Γεώργιος Μποσμαλής – Λέκτορας Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, συνεργάτης του κολεγίου CDA

– Ορθοδοξία Μαστρογιάννη – Υπεύθυνη Τοξικολογικού εργαστηρίου ιατροδικαστής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

– Δρ. Νίκος Ράικος – Αν.Καθηγητής Ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

– Ευστάθιος Μιχαήλ Διευθυντής του κολεγίου CDA Πάφου – Πρώην Διευθυντής ανώτερης κι ανώτατης εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

– Δρ. Ελένη Ζαγγελίδου, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, συνεργάτιδα του κολεγίου CDA

– Κοτζαϊβάζογλου Ιορδάνης – Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

– Βασίλης Νιζάμης: Νομικός Σύμβουλος Ε.Λ.Γ.Κ.Τ.Ε.

– Νίκος Παπαγιάννης – Οικονομολόγος, Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού Epsilon 7

Οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για τον τρόπο που μπορεί αναβαθμιστεί και να εξελιχθεί το λειτούργημα, για τις αλλαγές μετά το Νόμο 4596/2019, οργάνωση, διοίκηση γραφείου και διαχείριση ανθρώπινων πόρων, για τη δημόσια υγεία και ταρίχευση, αλλά και για την ψυχολογική επιβάρυνση και το νομικό πλαίσιο του επαγγέλματος των λειτουργών.

Επίσης, ενημερώθηκαν για το αξιολογημένο Δίπλωμα Λειτουργού Τελετών Κηδειών και Ταριχευτή του Κολεγίου CDA, τη χρήση του μάρκετινγκ στην ανάπτυξη της επιχείρησης, προσωπικά δεδομένα και τις εξελίξεις στη φορολογική διοίκηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου