ΤΟΠΙΚΑ

Λεωφορεία παλεύουν με το κυκλοφοριακό

λεωφορεία-παλεύουν-με-το-κυκλοφοριακ-497586

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του Βόλου φαίνεται να ευθύνεται για τις καθυστερήσεις μεταξύ των δρομολογίων στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα σε ορισμένα δρομολόγια παρατηρείται καθυστέρηση στην άφιξη του αστικού λεωφορείου έως 25 λεπτά, γεγονός που προκαλεί δυσφορία σε επιβάτες που αναμένουν στις στάσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στους δρόμους Δημητριάδος και Ιάσονος, ωστόσο, από το κυκλοφοριακό κομφούζιο «φρακάρουν» και οι δρόμοι Κ. Καρτάλη και Ελ. Βενιζέλου.

Στις υπόνοιες επιβατών ότι οι καθυστερήσεις άφιξης λεωφορείων οφείλεται σε αραίωση δρομολογίων, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Τρύφωνας Πλαστάρας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία μείωση στα δρομολόγια και πιθανότατα να παρατηρείται καθυστέρηση εξαιτίας του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, ούτε έχουν αυξηθεί ούτε έχουν μειωθεί. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά, έτσι όπως είναι αναρτημένα σε σημεία της πόλης και στο site.Το πρόβλημα σχετικά με καθυστέρηση δρομολογίων οφείλεται στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, κυρίως στην οδό Δημητριάδος και στην Ιάσονος και ιδιαίτερα πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Λύση σε αυτό το πρόβλημα θα δοθεί μόνο με τη δημιουργία λεωφορειόδρομων».

Σε εκκρεμότητα

η μελέτη λεωφορειόδρομων

Οσον αφορά τη μελέτη για δημιουργία λεωφορειόδρομων σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, που είχε εκπονήσει τους προηγούμενες μήνες και παρουσιάσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ν. Ηλίου για λογαριασμό του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, μέχρι σήμερα αναμένεται η λήψη απόφασης.

Πάνω σε αυτό το θέμα, ο κ. Πλαστάρας σχολίασε: «Η μελέτη για τη δημιουργία λεωφορειοδρόμων στο Βόλο είναι έτοιμη εδώ και μήνες, αλλά ακόμη εκκρεμεί απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Το σίγουρο είναι ότι με τη δημιουργία λεωφορειόδρομων θα υπάρχει ακρίβεια στην εκτέλεση των δρομολογίων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου