ΤΟΠΙΚΑ

Παραμύθι από το 1ο Δ.Σ. Πορταριάς

παραμύθι-από-το-1ο-δ-σ-πορταριάς-497567

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων της περιοχής αναμένεται να μπει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, το βιβλίο «Ένα σποράκι ταξιδεύει στην Ελλάδα των χρωμάτων». Πρόκειται για βιβλίο που συνέγραψαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς «Ν. Τσοποτός», Ηρ. Καραγιάννης και Ιωάννα Καραγιαννέλου και αποτελεί επιστέγασμα περιβαλλοντικού προγράμματος, στο οποίο συμμετείχε η δ’ τάξη, την προηγούμενη σχολική χρονιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Κατά το περσινό σχολικό έτος, οι μαθητές της δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς, γνώρισαν την Ελλάδα, τόσο από γεωγραφικής άποψης όσο και από άποψη ιστορίας, εθίμων και παραδόσεων, χορών και παραδοσιακών φαγητών.

Οι πηγές γνώσης ήρθαν μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και από Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα, που φιλοξενήθηκαν από το σχολείο και παρουσίασαν τις ομορφιές, την παράδοση και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του τόπου τους. Στο τέλος μάλιστα της σχολικής χρονιάς, φρόντισαν να παρουσιάσουν το «ταξίδι» που έκαναν όλη τη χρονιά.

Τότε ήταν που γεννήθηκε η ιδέα για την καταγραφή των εμπειριών των μαθητών σε ένα βιβλίο.

Ηρωας του παραμυθιού, που ουσιαστικά αποτελεί ταξίδι στην Ελλάδα, είναι ένα σποράκι που πετάει. Πρόκειται για το σπόρο αγριοράδικου, που μαζί με το φίλο του το «αεράκι», ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Πήλιο, πήγαν στη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο και επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, στο παραμύθι καταγράφονται όλα όσα έμαθαν οι μαθητές για κάθε τόπο. Εκδόθηκε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων από τον εκδοτικό οίκο Ζησιμάτος και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του σχολείου, απ’ όπου όποιος θέλει, μπορεί να το αγοράσει έναντι συμβολικού χρηματικού ποσού, μέρος του οποίου θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σύντομα όμως το παραμύθι θα βρίσκεται και στις προθήκες βιβλιοπωλείων, φέροντας την υπογραφή στα κείμενα των εκπαιδευτικών Ιωάννα Καραγιαννέλου και Ηρακλή Καραγιάννη, ενώ την εικονογράφηση έκανε η δασκάλα εικαστικών του σχολείου, Μαργαρίτα Δουλκέρογλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου