ΤΟΠΙΚΑ

Οι δαπάνες θα δοθούν… για δενδροφυτεύσεις

οι-δαπάνες-θα-δοθούν-για-δενδροφυτεύ-496078

Σημαντική πολιτική και εκλογική πρωτοβουλία από την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Ζέττα Μακρή.

Μια πολύ χρήσιμη για το περιβάλλον ανατροπή των προεκλογικών συνηθειών κάνει η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή με την απόφαση της να μην τυπώσει το προεκλογικό της πρόγραμμα. «Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι οι κακόπιστοι θα σπεύσουν να εκτιμήσουν ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα! Θα τους προλάβω λέγοντάς τους ότι το πρόγραμμα μας ήδη γνωστοποιείται στους πολίτες στις καθημερινές οργανωμένες ή τυχαίες συναντήσεις μαζί τους, στα debates (τρία μέχρι στιγμής) των υποψηφίων Δημάρχων αλλά και στις θεματικές επαφές που κάνω με φορείς και συλλόγους.

Όλο το επόμενο διάστημα, του ενός μήνα μέχρι τις εκλογές, θα έχω επαρκή χρόνο, δια των ΜΜΕ ν’ αρθρογραφήσω, ν’ απαντήσω σε συγκεκριμένα ερωτήματα και να παρουσιάσω τις θέσεις του συνδυασμού μας για τα προβλήματα του μεγάλου Δήμου Βόλου, ενώ ολοκληρωμένο το πρόγραμμά μας θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο», δήλωσε η κα Μακρή και αιτιολογεί την απόφασή της:

«Την απόφασή μου την πήρα το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου, που απειλήθηκε ο λόφος της Γορίτσας από εμπρηστές, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, Αντί για τα εκατομμύρια των σελίδων που απαιτούν τα δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα του προγράμματος του συνδυασμού μας και αντί να θανατώσουμε δεκάδες από αυτά για να εξασφαλίσουμε το χαρτί που απαιτείται για μια τέτοια έκδοση, επιλέγω να φυτέψουμε δέντρα. Γνωρίζω ότι αυτή μου η απόφαση θα δημιουργήσει εμπόδια στην παρουσίαση του προγράμματός μας στους πολίτες. Θα τα ξεπεράσουμε με τους τρόπους που προανέφερα και επιπλέον με τη συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος στο φυλλάδιό μας και με την ανάρτησή του με λεπτομέρειες στο διαδίκτυο. Θα ένιωθα εξαιρετικά δυσάρεστα, αν δεν είχα αυτονόητη απάντηση στο ρητορικό ερώτημα «πρόγραμμα ή δάσος;»

Ο συνδυασμός μας δημιουργεί ένα πρόγραμμα που δεν θα είναι αναλώσιμο με το πέρας των εκλογών. Οι δεσμεύσεις μας θα υπάρξουν αποτυπωμένες παντού και το κυριότερο θα είναι υλοποιήσιμες. Η πολιτική μου διαδρομή μετρά χρόνια τα οποία δημιούργησαν γλώσσα ειλικρίνειας μεταξύ μας και αυτό δημιουργεί προοπτική εντιμότητας στην μελλοντική μας σχέση. Τα χρήματα που θα διέθετε ο συνδυασμός για την εκτύπωση του προγράμματος θα διατεθούν για να πραγματοποιήσουμε δενδροφυτεύσεις σ’ όλους τους Δήμους και την Κοινότητα που θ’ αποτελέσουν τον μεγάλο Δήμο Βόλου από την 1η Ιανουαρίου.

Σ’ αυτή μας την πρωτοβουλία ζητούμε τη συνδρομή σας, γιατί για μας η κοινωνία των πολιτών απαιτεί την κοινή δράση.

Με το Σύλλογο Τυφλών

Στο μεταξύ η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή συναντήθηκε χθες στα γραφεία του Σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Η κ. Μακρή παρουσίασε το πρόγραμμα της, τις επιδιώξεις της και πως φαντάζετε γενικότερα την πόλη του Βόλου σε σχέση με τους πολίτες με αναπηρία.

Μετά από εκτενή συζήτηση με τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου μας και των παρευρισκομένων μελών, παρουσιάσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των τυφλών και γενικότερα των ανάπηρων σε σχέση με την πόλη του Βόλου, κυρίως όσο αναφορά την προσβασιμότητα τόσο σε δημόσια κτίρια και γενικότερα σε κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος, καθώς και στην προσπελασιμότητα πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κ.λ.π.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, έως στο σημείο αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε, ότι τουλάχιστον το κυρίως πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου είναι ικανοποιητικά προσπελάσιμο από τα άτομα με αναπηρία. Η υποψήφια δήμαρχος κα Ζέττα Μακρή υποσχέθηκε ότι σαν δήμαρχος του Βόλου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε η πόλη του Βόλου να σέβεται το αυτονόητο, την ιδιαιτερότητα των ανάπηρων πολιτών του Δήμου Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου