ΤΟΠΙΚΑ

ΠΟΣΕ – ΙΚΑ: «Κάντε κάτι πριν… είναι αργά»

ποσε-ικα-κάντε-κάτι-πριν-είναι-αργ-492686

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας στο Ρ. Σπυρόπουλο για την εκρηκτική κατάσταση μεταξύ προσωπικού και διεύθυνσης στο υποκατάστημα Βόλου

Καμπανάκι στη Διοίκηση του ΙΚΑ για το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο ΙΚΑ Βόλου μεταξύ εργαζομένων και διεύθυνσης, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του ΙΚΑ.

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τα όσα διαδραματίζονται και καταγγέλθηκαν στον ίδιο το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο από το σύλλογο των εργαζομένων, έρχεται τώρα η ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ζητά παρέμβαση από τον κ. Σπυρόπουλο.

«Οφείλετε, αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε, όπως άλλωστε και δεσμευτήκατε, να επισκεφθείτε άμεσα, το υποκατάστημα του Βόλου και να αναλάβετε πρωτοβουλίες, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Μόνο έτσι, πιστεύουμε ότι θα διασφαλιστούν, η εργασιακή ηρεμία και οι συνθήκες καλής λειτουργίας του Υποκαταστήματος, προς όφελος της Κοινωνίας του Βόλου. Σας προτρέπουμε, συνεχίζει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, όπως προβείτε άμεσα, σε έγγραφες οδηγίες προς το σύνολο των Προϊσταμένων Διευθύνσεων, με τις οποίες θα επισημαίνετε την αναγκαιότητα της συνεννόησης και καλής συνεργασίας που θα πρέπει να επιδιώκουν με τους θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς. Αλλιώς, θα μοιάζει με παραδοξότητα, τη στιγμή που η νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δείχνει το παράδειγμα κι έχει αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με την Ομοσπονδία μας, αυτό το παράδειγμα να μη το ακολουθούν, όπως θα όφειλαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΙΚΑ».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία στο Περιφερειακό υποκατάστημα του Βόλου, επικρατεί μια «εκρηκτική» ατμόσφαιρα, που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις, με συνέπειες που μπορεί να ξεπεράσουν κι αυτές των πρόσφατων γεγονότων, στα οποία έκανε αναφορά ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αποκαλύπτοντας τις καταγγελίες του προσωπικού.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση, δεν αμφισβητεί το διευθυντικό «δικαίωμα» αλλαγής καθηκόντων και μετακινήσεων υπαλλήλων, εντός της Υπηρεσίας, αλλά όπως αναφέρει πάντοτε στα πλαίσια τήρησης του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και των εγκύκλιων οδηγιών της Διοίκησης και με την τήρηση στοιχειωδών κανόνων αντικειμενικότητας και διαφάνειας, επ’ ωφελεία της εύρυθμης λειτουργίας του υποκαταστήματος και της διατήρησης καλού κλίματος συνεργασίας, ανάμεσα στη διεύθυνση του υποκαταστήματος και των εργαζομένων σ’ αυτό.

«Η επικοινωνία και η συνεννόηση με την εκάστοτε Διεύθυνση του υποκαταστήματος, θεωρούμε ότι είναι κάτι το αυτονόητο, που θα πρέπει να επιδιώκεται και από τις δύο πλευρές, ακριβώς για να αποφεύγονται εστίες έντασης, που θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις, τόσο στην εξυπηρέτηση, όσο και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος. Οταν δυστυχώς αυτό τον απλό κανόνα δείχνει να μη μπορεί να τον κατανοήσει η Προϊσταμένη Αρχή του υποκαταστήματος και προβαίνει σε αυταρχικές ενέργειες άλλων εποχών, τότε σαφέστατα, έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Οι εποχές, όπου οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι εκφοβίζονταν, κατά τη διεκδίκηση των εργασιακών μας αιτημάτων, έχουν παρέλθει από τον προηγούμενο αιώνα και δεν θα επιτρέψουμε -φυσικά- να επανέλθουν σήμερα» συμπληρώνει επίσης η Ομοσπονδία, παροτρύνοντας τον κ. Σπυρόπουλο να παρέμβει άμεσα για να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη στο υποκατάστημα του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου