ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

αμεση-εφαρμογή-του-αντικαπνιστικού-ζ-492775

Προγραμματίζεται σύσκεψη με τους βουλευτές της Μαγνησίας για τα θέματα της Υγείας

Την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, που έχει ορισθεί η 31η Μαΐου, ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, καλώντας την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει τη νομοθεσία. Εχουμε νομοθεσία η οποία δεν εφαρμόζεται και καλούμε το Υπουργείο και κάθε αρμόδια Αρχή που εμπλέκεται στην εφαρμογή του νόμου, να κάνουν το καθήκον τους», τονίζει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθ. Τσάμης.

Θέματα της επικαιρότητας απασχόλησαν εξάλλου και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας που αποφάσισε να προσκαλέσει στα γραφεία του σε σύσκεψη τους βουλευτές του νομού την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11 π.μ.

«Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα. Από το νέο μοντέλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέχρι την υποστελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Από την μη πληρωμή των επικουρικών που έχουν προσληφθεί από τον Ιανουάριο στο ΠΕΔΥ και πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας μέχρι την μη καταβολή εφημεριών, τα ζητήματα με τον ΕΟΠΥΥ κ.α.

Τα ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο, είναι πολλά, είναι σημαντικά και θέλουμε στη συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας όχι μόνο να τα εκθέσουμε αλλά και να προτείνουμε λύσεις, ζητώντας τη συνδρομή τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι περιλαμβάνονται αιτήματα όπως αύξηση των δαπανών για την Υγεία στο 7% του Α.Ε.Π. (από 4,2% που είναι σήμερα, με αποδεκτό όριο ασφαλείας από την Π.Ο.Υ, το 6%,), ψήφιση από τη Βουλή της νέας Ιατρικής Νομοθεσίας. Είναι αδιανόητο η Ιατρική Νομοθεσία να καθορίζεται από νόμους από την δεκαετία του 1950 και από Βασιλικά διατάγματα, ακόμη. Επίσης ζητείται να καταργηθούν οι πρόσφατοι νόμοι για την «απελευθέρωση» του Ιατρικού επαγγέλματος καθώς και η κατάργηση του νόμου για την ΕΣΑΝ. Εξάλλου προτείνεται η δημιουργία δικτύου συμβεβλημένων ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ζητείται εξόφληση απλήρωτων εφημεριών νοσοκομειακών ιατρών και μισθών γιατρών ΠΕΔΥ, κάλυψη των προβλεπόμενων κενών θέσεων στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία και ΠΕΔΥ με ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης κ.α.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου