ΤΟΠΙΚΑ

Το πρόγραμμά της για τον αθλητισμό

το-πρόγραμμά-της-για-τον-αθλητισμό-490186

Επαγγελματία της πολιτικής χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπολιτείας Πάνο Σκοτινιώτη με αφορμή επικρίσεις που δέχτηκε.

Η κ. Μακρή χθες δημοσιοποίησε το πρόγραμμά της για τον Αθλητισμό, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στη σύγχρονη πόλη του Βόλου ο αθλητισμός θα έχει κορυφαία θέση έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως στους νέους και τα παιδιά σε κάθε περιοχή του νέου Δήμου που δημιουργείται να αθληθούν ελεύθερα και χωρίς κόστος και παράλληλα να προωθηθεί πολλαπλά μέσα από στοχευμένες δράσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο η θετική αξία του αθλητισμού και η συμβολή του στην ψυχική διάπλαση του ανθρώπου».

Απαντήσεις στον κ. Σκοτινιώτη…

Απαντώντας στον Πάνο Σκοτινιώτη για το θέμα της Αυτοδιοίκησης από το Γραφείο Τύπου της υποψηφίας δημάρχου Βόλου Ζέττας Μακρή επισημαίνονταν τα εξής:

«Ο άνθρωπος, o οποίος από τότε που ενηλικιώθηκε μέχρι και σήμερα που πλησιάζει στη συνταξιοδότηση, άντεξε μόνο τέσσερα χρόνια εκτός πολιτικής, έχει το θράσος να δηλώνει δημοσίως ότι η δική μας υποψηφιότητα για το Δήμο Βόλου είναι περαστική!!! Απύθμενος ο αμοραλισμός του υποψηφίου του μνημονίου ο οποίος πέρασε απ’ όλα τα κόμματα και απ’ όλα τα αξιώματα.

Ο κ. Σκοτινιώτης μπορεί να φοράει άλλοτε το μανδύα του αυτοδιοικητικού ως αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος ή Νομάρχης και άλλοτε να ντύνεται τη στολή του στελέχους της κεντρικής πολιτικής σκηνής ως διορισμένος Γενικός Γραμματέας Υπουργείου, ως υποψήφιος βουλευτής ή και ως βουλευτής. Βέβαια το ανάλογο δικαίωμα δεν αναγνωρίζει σε μας η πολιτική του… αυθεντία και οι βαθιά δημοκρατικές του πεποιθήσεις. Πλανάται πλάνην οικτρά ο κ. Σκοτινιώτης, αν πιστεύει ότι γεννήθηκε για να διοικεί αυτό τον τόπο ως ο… μοναδικός κατάλληλος. Οι πολίτες είναι οι μοναδικοί κριτές μας και αυτοί που μας τάζουν σε θέσεις και αξιώματα. Ας καταλάβει ο κυβερνητικός υποψήφιος ότι μπορεί να υπάρχουν κατ’ απονομή χρίσματα, δυστυχώς όμως για κείνον, δεν υπάρχουν κατ’ απονομή δήμαρχοι.

Ετυχα της ύψιστης τιμής οι συμπολίτες μου να με εκλέξουν δύο φορές στην Εθνική Αντιπροσωπεία και δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους. Δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών την τελευταία δεκαετία με τιμούν με την προτίμησή τους. Τώρα και πάλι χιλιάδες πολίτες , όπως αποδείχθηκε και από την τελευταία μεγαλειώδη συγκέντρωσή μας στο Δημαρχείο, μας ζητούν ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο Αύριο για το νέο μεγάλο μας δήμο. Κατά συνέπεια η αυτοδιοικητική μου πορεία θα καθοριστεί από τη θέληση των πολιτών.

Τέλος, ας μην διαφεύγει της προσοχής του τροϊκανού υποψηφίου ότι, αν σήμερα ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρείται πεδίο κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας, οφείλεται κυρίως σε κάποιους μόνιμους… υπηρέτες της αυτοδιοίκησης. Περισσότερες πληροφορίες άλλωστε γι΄ αυτά τα μείζονος σημασίας θέματα, μπορεί να αντλήσει ο κ. Σκοτινιώτης από το στενό του συνεργάτη και δωρητή του χρίσματός του κ. Παντελή Πελεκάνο και για τα πλήρη στοιχεία περί διαφάνειας και χρηστής διοίκησης μπορεί να απευθυνθεί στο… «Συνήγορο του Πολίτη».

Ας γνωρίζει ο κ. Σκοτινιώτης ότι από τα αξιώματα που μέχρι σήμερα υπηρέτησα δεν διαχειρίστηκα δημόσιο χρήμα, ενώ ο ίδιος, ως Νομάρχης επί οκταετία, διαχειρίστηκε πακτωλό χρημάτων χωρίς να κατορθώσει να κληρονομήσει στη Μαγνησία ένα μεγάλο έργο το οποίο ο ίδιος οραματίστηκε, σχεδίασε, υλοποίησε και παρέδωσε στο λαό της Μαγνησίας . Το μόνο που μας άφησε παρά το γεγονός ότι διοικούσε συνεχώς επί φιλικών του κυβερνήσεων (Παπανδρέου- Σημίτης) ήταν ένας ημιτελής Περιφερειακός που ακόμη ταλαιπωρεί τον τόπο, ένα Νοσοκομείο που χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία -από την οποία τα οκτώ χρόνια ήταν Νομάρχης- προκειμένου να ολοκληρωθεί. Επίσης μας κληροδότησε και την περιβόητη πλέον παράκαμψη Ζαγοράς για την οποία ακόμη αναζητούνται τα 800 εκατομμύρια δραχμές που δαπανήθηκαν χωρίς να γίνει ούτε ένα μέτρο έργου! Ας μην μιλήσουμε βέβαια για την διάτρητη μελέτη παράκαμψης της Άλλης Μεριάς, ούτε για τα έργα και τις ημέρες των συνεργατών του στην ΑΝΕΜ. Ας μας πει ο επί οκτώ χρόνια… αυτοδιοικητικός Νομάρχης ποιο μεγάλο έργο άφησε στη Μαγνησία, έργο που να σηματοδοτεί την… πολυδιαφημισμένη εποχή του;

Δεν ξεχνούν βεβαίως οι πολίτες του Βόλου τη διαχρονική προσπάθεια του κυρίου Σκοτινιώτη να ηγηθεί ετερόκλητων σχημάτων προκειμένου να λάβει χρίσματα και όταν οι προσπάθειες του δεν τελεσφορούσαν να κατεβάζει αντάρτικα ψηφοδέλτια, στρεφόμενος εναντίον του πολιτικού χώρου από τον οποίο ζητούσε και τότε και τώρα υποστήριξη στα προσωπικά του σχέδια.

Στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες του Βόλου θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στους μόνιμους επαγγελματίες της πολιτικής».

Σε άλλη ανακοίνωση όσον αφορά τον ΟΚΠΔΕ και ανταπαντώντας στον συνδυασμό της Δημοκρατικής Συμπολιτείας υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της κ. Μακρή «Εχει την τάση ο κ. Σκοτινιώτης να χαράσσει τις γραμμές του χρόνου όπου και όπως τον βολεύει. Στη σημερινή του ανακοίνωση, με αφορμή τον έλεγχο του Συνηγόρου του Πολίτη στο Κέντρο Παιδιού που διοικούσε επί τετραετία το «δεξί του χέρι» Παντελής Πελεκάνος τονίζει εμφαντικά ότι ο συνδυασμός του δεν αποτελεί συνέχεια κανενός! Μπορούν άραγε να ισχυριστούν το ίδιο και οι υποψήφιοι του Φοινικόπουλος, Δερβένης, Κουρτίνας, Μπαρτζιώκα, Παπαστεργίου Παπαστεφάνου, Πελεκάνος και Μπαρμπουδάκη; Δεν ξέρουμε ποιον θα χρειαστεί να καλύψει ο κ. Σκοτινιώτης από τους εν ενεργεία δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συνδυασμού του, αλλά εμείς ποιον να καλύψουμε; Μήπως τον κ. Μήτρου;».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου