ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικές εξελίξεις στη σχολική καθαριότητα

αρνητικές-εξελίξεις-στη-σχολική-καθα-488078

Καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για αρνητικές εξελίξεις στη σχολική καθαριότητα εξέδωσε χθες το Σωματείο Καθαριστριών Καθαριστών Μαγνησίας, το οποίο διαμαρτύρεται.

Οπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο έκανε ένα ακόμα βήμα στη μεγαλύτερη επιδείνωση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα.

«Ενώ όλο αυτό το διάστημα διατυμπανίζει παντού ότι τάχα αυξάνει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά, με τη νέα εγκύκλιο που έφερε πριν 5 μέρες, ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία, αυξάνει το ποσοστό της μερικής απασχόλησης, προσθέτοντας τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας, πέρα από την 3ωρη εργασία που ίσχυε μέχρι πέρσι για το 40% των σχολικών καθαριστριών. Άμεσο αποτέλεσμα πέρα των άλλων, είναι και η μείωση του εργατικού μισθού των εργαζομένων», σημειώνει.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα που εργάζονται τελευταία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να ενισχύσουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που όπως λέει, θα παρθούν από το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας.

Διεκδικεί να μη χάσει κανένας εργαζόμενος την εργασία του, να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε αρκετές πόλεις και δήμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου