ΤΟΠΙΚΑ

Οι Παλαιοημερολογίτες γιόρτασαν τα Θεοφάνια

οι-παλαιοημερολογίτες-γιόρτασαν-τα-θ-487264

Τα Θεοφάνια γιόρτασαν προχθές οι Παλαιοημερολογίτες του Βόλου, οι οποίοι παρέστησαν την καθιερωμένη τελετή ρίψης του σταυρού, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ευχές για «χρόνια πολλά, υγεία και καλή χρονιά» επικράτησαν στην χθεσινή τελετή, ενώ ανάλογες ευχές συνόδευσαν την προσπάθεια των δύο παλικαριών, του Σωκράτη Καραγιάννη και του Αθανάσιου Κεϊτζή, που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Παγασητικού, προκειμένου να ανασύρουν το σταυρό.

Στον προχθεσινό εορτασμό των Θεοφανείων στην παραλία του Βόλου συμμετείχαν από κοινού, όπως άλλωστε και τις προηγούμενες χρονιές, οι ενορίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Τον αγιασμό των υδάτων τέλεσαν ο π. Δημήτριος, εφημέριος του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ο π. Νικηφόρος, Ιερομόναχος, εφημέριος, αντίστοιχα, στον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, παρουσία αρκετών πιστών των δύο ενοριών οι οποίοι συμμετείχαν και στην ιερή λιτανεία.

Οι εφημέριοι των δύο παραπάνω ενοριών αναφέρθηκαν στην μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων και την σημασία της, ενώ η ευχή που κυριάρχησε στην τελετή μεταξύ των πιστών, ήταν «καλή φώτιση και υγεία σε όλους, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν».

Φωτό : Ηλίας Καράτσαλος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου