ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρώθηκε πάρτι στη Θόλο

ακυρώθηκε-πάρτι-στη-θόλο-486819

Αξέχαστο φαίνεται πως θα μείνει σε φοιτητική παράταξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το πάρτι που θα διοργάνωνε με βασικό καλεσμένο πολύ γνωστό τραγουδιστή, τραγούδι του οποίου αγάπησε η νεολαία το καλοκαίρι που μόλις πέρασε. Αυτό γιατί οι διοργανωτές παρενέβησαν την απόφαση της Συγκλήτου και χωρίς καμία έγκριση οργάνωσαν το πάρτι και μάλιστα με τεράστια διαφημιστική καμπάνια.

Ένταση επικράτησε χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αφορμή φοιτητικό πάρτι που θα πραγματοποιούνταν σήμερα το βράδυ στη Θόλο του Ιδρύματος.

Οι διοργανωτές φοιτητές κλήθηκαν από το πρυτανικό συμβούλιο για εξηγήσεις, μιας και το πάρτι τους διαφημίστηκε σ’ όλη την πόλη με πολύ μεγάλες αφίσες.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη κ. Γιάννη Θεοδωράκη μετά από την απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου το πάρτι ακυρώνεται, καθώς ενέχεται στη διαδικασία οργάνωσής τους εκτεταμένη οικονομική συναλλαγή, η οποία δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Επιπλέον έχει ειδοποιηθεί και η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και αρκετό διάστημα έχει βάλει στο στόχαστρο ανθρώπους που συμμετέχουν σε φοιτητικά πάρτι, μιας και στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να υπάρχει οικονομική συναλλαγή.

Το ζήτημα της διοργάνωσης πάρτι έχει ενοχλήσει πολλούς φοιτητικούς συλλόγους και παρατάξεις, αρκετοί εκ των οποίων διαμαρτυρήθηκαν χθες στο πρυτανικό συμβούλιο. Οι φοιτητές σημείωναν πως εφόσον υπάρχει σχετική απόφαση Συγκλήτου δεν θα πρέπει να δίνονται επιλεγμένα άδειες για πάρτι.

Πάντως η πρυτανική αρχή έχει αποφασίσει να μη δίνει το πράσινο φως σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, μιας και υπάρχει κακό προηγούμενο.

Πριν από λίγο διάστημα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στη Θόλο προξενήθηκαν αρκετές ζημιές, ενώ μόλις πέρυσι κατά τη διάρκεια ενός πάρτι είχε στηθεί ολόκληρο… ψητοπωλείο στην είσοδο του κτηρίου Παπαστράτος.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση που οι φοιτητές που διοργανώνουν το πάρτι δεν σεβαστούν τις αποφάσεις του Ιδρύματος, τότε θα υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου