ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία φοιτητών για το Νέο Πανεπιστήμιο

διαμαρτυρία-φοιτητών-για-το-νέο-πανεπ-488315

Σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχώρησαν χθες φοιτητές των τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δικτύων και Πολιτικών Μηχανικών μετά από τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση, μετά και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο.

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς μετά τη Σύνοδο των Πρυτάνεων πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις ανά τμήματα και αποφασίζουν το σχέδιο δράσης τους.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στην ανώτατη εκπαίδευση, επισημαίνοντας πως με αυτό τον τρόπο θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ελληνικού Πανεπιστημίου.

Οι τρεις φοιτητικοί σύλλογοι του τοπικού Ιδρύματος που προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης, χθες μετά τις 12 περίπου το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης, στην προσπάθειά τους να κινητοποιήσουν τους πολίτες για τις επερχόμενες αλλαγές αλλά και να δώσουν το δικό τους στίγμα, το οποίο είναι αντίθετο σ’ αυτό που το Υπουργείο προορίζει.

Τις επόμενες ημέρες μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων θα συζητηθεί το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και θα παρθούν αποφάσεις από τους φοιτητές κυρίως ως προς τον τρόπο των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου