ΤΟΠΙΚΑ

Eπιχείρηση «πειθώ» των επιφυλακτικών ~ Έκκληση για να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί

eπιχείρηση-πειθώ-των-επιφυλακτικών-486134

Ευρεία σύσκεψη με τους επικεφαλής κλινικών και τμημάτων στο νοσοκομείο για τον εμβολιασμό – Στόχος να αποφευχθούν οι παρενέργειες στη λειτουργία των κλινικών

Τα περιθώρια να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο όσοι υγειονομικοί είναι ανεμβολίαστοι, είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει η διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου.

Απώτερος στόχος, να μην υπάρξουν παρενέργειες στη λειτουργία του ιδρύματος.

Από 1ης Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται ο νόμος της υποχρεωτικότητας στις δημόσιες δομές υγείας και αναγκαστικά όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Ο δρόμος για να πειστούν οι επιφυλακτικοί δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες στην ευρεία ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των εκδηλώσεων στο Αχιλλοπούλειο, καθώς παρά τις παραινέσεις που έχουν προηγηθεί 240 περίπου υγειονομικοί εξακολουθούν να είναι ανεμβολίαστοι σε σύνολο 1.000 εργαζομένων. Από αυτούς 20 είναι γιατροί και οι υπόλοιποι νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς επίσης επικουρικό προσωπικό σε διάφορα τμήματα. Επίσης συμπεριλαμβάνονται και όσοι νόσησαν από κορονοϊό και αναμένουν το εξάμηνο για μπορέσουν να εμβολιαστούν.

Όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να εμβολιαστούν, υποχρεούνται τα δικαιολογητικά τους σε μια τριμελή επιτροπή με γιατρούς στην 5η ΥΠΕ που έχει συσταθεί για να εγκρίνει ή να απορρίψει τα σχετικά αιτήματα.

Παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Ι. Ντόκου, ο επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος Ιωάννης Κόκορης και ο επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ηλίας Καραμέτος, μαζί με την επικεφαλής στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, Κατερίνα Χαρανά, έκαναν έκκληση στους υπευθύνους κλινικών και τμημάτων προκειμένου όσοι είναι ανεμβολίαστοι να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Αναφέρθηκαν στα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή και υπογράμμισαν την ηθική υποχρέωση που έχουν οι άνθρωποι που υπηρετούν το ΕΣΥ να «θωρακιστούν» απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις, τόσο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους όσο και τους ασθενείς που περιθάλπουν. Στη σύσκεψη επίσης αναλύθηκε το περιεχόμενο του νόμου που προβλέπει την υποχρεωτικότητα.

Εκτακτη γενική συνέλευση εργαζομένων

Την ίδια ώρα ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου αντιδρώντας κατά της κυβερνητικής απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, αναμένεται να συμμετέχει στις ομαδικές προσφυγές που θα κατατεθούν κατά του νόμου από την ΠΟΕΔΗΝ.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ, επικυρώθηκε η απόφαση να μην επιδείξουν οι εργαζόμενοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης στις αρμόδιες υπηρεσίες από 1ης Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου