ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες πολιτών στον Βόλο για τα προβλήματα με το νερό

διαμαρτυρίες-πολιτών-στον-βόλο-για-τα-485998

Εμειναν χωρίς την παροχή επί ώρες εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών

Το νερό νεράκι είπαν χθες αρκετοί κάτοικοι στο κέντρο του Βόλου, οι οποίοι έμειναν χωρίς παροχή επί πολλές ώρες, αγανάκτησαν και εξοργίστηκαν. Οι διαμαρτυρόμενοι λένε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Ωστόσο, ο υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜΒ κάνουν λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, αποδίδουν το πρόβλημα στην υπερκατανάλωση του νερού και την κατασπατάλησή του εν μέσω καύσωνα και λένε ότι το ζήτημα δεν πρόκειται να ξεπεραστεί χωρίς χρήση του ύδατος με φειδώ.

Πολίτης που το σπίτι του είναι στην οδό Κασσαβέτη με Αναλήψεως ενημέρωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μέχρι τις 3.30 το νερό είχε χαμηλή πίεση, στη συνέχεια η παροχή κόπηκε και δεν υπήρξε επαναφορά ούτε έως τις 7 το απόγευμα.

Ο δεύτερος πολίτης που το σπίτι του είναι στην οδό Δημάρχου Γεωργιάδου με Μαγνήτων ανέφερε ότι δεν είχε νερό από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τουλάχιστον στις 7.30 το απόγευμα.

Αμφότεροι τηλεφωνούσαν στη ΔΕΥΑΜΒ για να ενημερωθούν τι συνέβη και οι απαντήσεις που λάμβαναν ήταν ότι από τις 6 το απόγευμα το νερό θα επανερχόταν.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Γεώργιο Τόρη, ο οποίος ανέφεε: «Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά ότι από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα το νερό έχει χαμηλή πίεση όπως και το βράδυ από τη 1 έως τις 6 τα ξημερώματα.

«Όταν τα σπίτια βρίσκονται σε υψηλούς ορόφους πολυκατοικιών είναι λογικό να έχουν πιο έντονο πρόβλημα. Είναι όμως, μεμονωμένα περιστατικά χωρίς ποσοστιαία μέτρηση, όταν η παροχή αφορά 150.000 συνδέσεις», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα που παρουσιάζεται ο ίδιος είπε: «Ενώ δεν έχουμε νερό βγάζουν λάστιχα και πλένουν αυλές. Το πρόβλημα θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εχει να βρέξει εδώ και ενάμιση μήνα και καίγεται όλη η Ελλάδα», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου