ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος διορισμού των ΕΤΕΠ

ανοίγει-ο-δρόμος-διορισμού-των-ετεπ-483262

26 εκλεγμένοι της Θεσσαλίας ανάμεσα σε 160 σε όλη τη χώρα που περιμένουν από το 2008

Ανοίγει ο δρόμος του διορισμού 26 εκλεγμένων μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, ανάμεσα σε συνολικά 160 εκλεγμένα μέλη ΕΤΕΠ, που είχαν κινηθεί με εξώδικο εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου. Οπως είναι γνωστό οι 160 εκλεγμένοι βρίσκονται σε ομηρία αφού μολονότι έχουν εκλεγεί δεν έχουν ακόμη διοριστεί στις θέσεις τους και την ίδια ώρα τα κενά παραμένουν τόσο στο Θεσσαλικό ΑΕΙ όσο και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εκλεγμένων Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού Α.Ε.Ι. υπό αναμονή διορισμού, αναφέρεται ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων δεσμεύτηκε πολιτικά ότι ανάμεσα στις περιορισμένες προσλήψεις που θα γίνουν στο χώρο της παιδείας εντός του 2015, οι ΕΤΕΠ υπό διορισμό έχουν προτεραιότητα, ως ήδη εκλεγμένοι.

Συγκεκριμένα στις 27/05/2015 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας των ΕΤΕΠ υπό διορισμό με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ, κ. Χασάπη, το Διευθυντή Γραφείου Υπουργού κ. Ζέρβα και τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Καλλέργη, όπου κατά τη διάρκεια διεξοδικής συζήτησης για τους εκκρεμείς διορισμούς των ΕΤΕΠ στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το Υπουργείο αναγνώρισε τις δυσλειτουργίες που προκαλεί η απουσία των εκλεγμένων ΕΤΕΠ από τις θέσεις τους και υποσχέθηκε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού εντός του 2015, μετά την κατανομή των θέσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επιπροσθέτως, λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς σε εκδήλωση του Συλλόγου Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, μπροστά από ένα κατάμεστο αμφιθέατρο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μελών της Πρωτοβουλίας των ΕΤΕΠ υπό διορισμό τόνισε πως προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στνο τομέα της Υγείας και της Παιδείας και δεσμεύτηκε πολιτικά πως ανάμεσα σε αυτές τις προσλήψεις προτεραιότητα έχουν οι ήδη εκλεγμένοι.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε: «προτεραιότητα είναι οι εκλεγμένοι, αφορά και τα μέλη ΔΕΠ, οπότε μονολεκτικά ναι: προηγούνται οι εκλεγμένοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου