ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζουν ναοί της Μαγνησίας την ανακομιδή Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

πανηγυρίζουν-ναοί-της-μαγνησίας-την-α-482277

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εορτάζει η Εκκλησία την Τρίτη 2 Μαΐου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι ιεροί ναοί: Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου οικισμού Αστέρια Αγριάς, Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Άλλης Μεριάς, Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Καλαμακίου (Πρόπαν), Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου, Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Σταγιατών.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου οικισμού Αστέρια Αγριάς, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Ελευθερίου Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άλλης Μεριάς, την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σίμωνος Δερβίση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα μιλήσει.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καλαμακίου (Πρόπαν), την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σταγιατών, την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου