ΤΟΠΙΚΑ

Δημήτρης – Λαυρέντης Βαρδάκης: Οι μουσικές του σαρώνουν στο διαδίκτυο

δημήτρης-λαυρέντης-βαρδάκης-οι-μουσ-481252

Εκατομμύρια ακροατές ακολουθούν τη μουσική ιδιοφυία από το Πήλιο – Ο γνωστός διεθνώς Dimi L. αποκαλύπτεται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Μουσική ιδιοφυΐα με διεθνή ακτινοβολία, ο Βολιώτης Δημήτρης – Λαυρέντης Βαρδάκης με ρίζες από το Πήλιο, προσεγγίζει με εκπληκτική μαεστρία τα ηχοχρώματα που συνθέτουν την φύση και το σύμπαν, δίνοντας το δικό του στίγμα με την βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας. Γνωστός διεθνώς με το ψευδώνυμο Dimi L., ο μουσικός παραγωγός από το Πήλιο, στα 22 του χρόνια μετράει εκατομμύρια αναπαραγωγές στο Spotify.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολίτης του κόσμου με διεθνή δράση, προκαλεί αίσθηση με την εμπνευσμένη, ιδιαίτερη προσέγγιση της μουσικής, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, όταν υπάρχει θέληση.

«Γεννήθηκα στον Βόλο αλλά μεγάλωσα στο εξωτερικό, στη Μόσχα, τις Βρυξέλλες και τη Λευκωσία. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων στο Southampton της Αγγλίας, την πόλη απ’ όπου απέπλευσε ο Τιτανικός. Απο τότε που γεννήθηκα, ερχόμασταν κάθε καλοκαίρι οικογενειακώς στο Πήλιο για διακοπές» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η εξέλιξή του στη μουσική και η σημερινή επιτυχημένη του δραστηριότητα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προσωπικές ανησυχίες και την αστείρευτη διάθεσή του να εμβαθύνει στη μουσική, εξερευνώντας τα όριά της.

Η αγάπη του για τη μουσική εκδηλώθηκε σε μικρή ηλικία. «Ξεκίνησα μαθήματα πιάνου όταν ήμουν 5 χρονών στη Μόσχα» αφηγείται. Σε ηλικία 12 ετών άκουσε για πρώτη φορά το γαλλικό κόρνο και εντυπωσιάστηκε τον ήχο του. Χωρίς δεύτερη σκέψη, σχεδόν αυθόρμητα, ζήτησε από τους γονείς του να ξεκινήσει μαθήματα με την βοήθεια δασκάλου μουσικής. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, ασχολήθηκε με το γαλλικό κόρνο για μερικά χρόνια και στη συνέχεια επέστρεψε στο πιάνο.

Επτά χρόνια πριν ξεκίνησε το ταξίδι του με την ηλεκτρονική μουσική, που έμελλε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πεδίο έκφρασης του ανεξάντλητου μουσικού του ταλέντου. «Επτά, περίπου, χρόνια πριν, κατέβασα το πρόγραμμα FL studio στον υπολογιστή επειδή ήθελα να ηχογραφήσω μερικά ακόρντα που μου άρεσαν, ώστε να μην χρειάζεται να τα παίζω ξανά και ξανά. Είχα πρόσφατα ανακαλύψει διάφορα κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής από γνωστούς ξένους καλλιτέχνες και ήθελα να μάθω να συνθέτω κομμάτια σαν τα δικά τους» υπογραμμίζει.

Παραγωγές με μεγάλη απήχηση

Μαγική για τον ίδιο η στιγμή που ανακάλυψε έναν καινούργιο κόσμο, γεμάτο από ήχους και χρώματα που αποτυπώνουν την ευαισθησία του, δίνουν υπόσταση στην έμπνευσή του και προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού.

«Οι μουσικές επιρροές μου έρχονται από παντού. Στις παραγωγές μου ενσωματώνω ηλεκτρονικούς ήχους (dance music), breakbeat, groovy ξεσηκωτικό ρυθμό, ήχους jazz και ήχους φύσης. Το είδος της μουσικής θα έλεγα πως είναι κοντά στη deep house, future house, sax house. Παρόλο που ξέρω τα βασικά της μουσικής θεωρίας χρησιμοποιώ κυρίως το αυτί μου» αναφέρει ο 22χρονος Dimi L.

Με την προσωπική του διαδρομή αποδεικνύει ότι η δημιουργία δεν έχει αρχή και τέλος, δεν έχει όρια, δεν είναι έννοια πεπερασμένη, αλλά συνυφασμένη, αντίθετα, με το άπειρο, το σύμπαν. Οι δάσκαλοι μουσικής του ανέφεραν πάντα ότι διαθέτει μουσικό αυτί, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο χάρισμα «δώρο» που θα τον βοηθούσε πολύ στη μουσική. «Είχαν απόλυτο δίκιο» σχολιάζει ο ίδιος.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, η μουσική σύνθεση με τον τίτλο «Nature», δημιουργήθηκε από τον ίδιο την περίοδο που ήταν δευτεροετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο. «Είχαμε κάνει ένα challenge μεταξύ φίλων μουσικών παραγωγών να τελειώσουμε ένα κομμάτι μέσα σε 2-3 μήνες με αυστηρή προθεσμία. Οπότε στρώθηκα στη δουλειά. Ξεκίνησα με τα ακόρντα, όπως πάντα, διότι θεωρώ ότι εκεί βρίσκεται όλο το συναίσθημα, δεδομένου ότι και με τη μελωδία διηγείσαι μια ιστορία» επισημαίνει.

Τεράστια επιτυχία

Ολοκληρώνοντας την πρώτη του μουσική σύνθεση ένιωσε μεγάλη ικανοποίηση κι όπως ομολογεί, είχε ένα ευχάριστο προαίσθημα ότι θα πήγαινε πολύ καλά. «Το άκουγα ξανά και ξανά και δεν το βαριόμουν. Στο κομμάτι αυτό παίζω πιάνο, έγραψα τα ακόρντα, την μελωδία, έκανα τη σύνθεση, το μιξάρισμα, ηχογράφησα και πρόσθεσα ήχους φύσης, όπως πουλάκια από τον κήπο μας στις Βρυξέλλες. Συνεργάστηκα με ένα πολύ ταλαντούχο τρομπετίστα από τη Ρουμανία, τον Eugeniu Albu ο οποίος είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο White Trumpet.

Το κομμάτι αυτό σήμερα έχει 2.360.000 και πλέον streams/αναπαραγωγές στο Spotify, με την πλειοψηφία των ακροατών μου να προέρχονται από την Γερμανία. Το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου του 2019 από την δισκογραφική εταιρία Loudkult που έχει ως βάση την Στοκχόλμη στη Σουηδία.

Όπως εξηγεί ο νεαρός μουσικός παραγωγός «επικοινώνησα με τον ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρίας στο Facebook, του έστειλα το τραγούδι σε προσωπικό μήνυμα, του άρεσε και μου πρότεινε να το κυκλοφορήσω μαζί τους. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Πολίτης του κόσμου

Πολίτης του κόσμου από μικρή ηλικία και γόνος εξέχουσας οικογένειες, με βαριές περγαμηνές προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ο Δημήτρης – Λαυρέντης Βαρδάκης, δεν σταματά να μελετά, να εξελίσσεται, να εμπνέεται και να δημιουργεί.

«Όταν τελείωσα τις σπουδές μου τον Ιούνιο του 2019 γύρισα στην Ελλάδα για διακοπές. Τον Ιανουάριο του 2020 αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να πάω στον στρατό. Υπηρέτησα την θητεία μου για 6 μήνες, διότι είμαι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, στον Προβατώνα του Εβρου. Ήταν η περίοδος που ερχόντουσαν μετανάστες στα σύνορα και είχαμε τη πρώτη NAVTEX της Τουρκίας, οπότε κάναμε οκτάωρες βάρδιες στο ποτάμι εναλλάξ και τα βράδια ανάβαμε φωτιές να ζεσταθούμε. Ήταν δύσκολα, αλλά ήταν φοβερή εμπειρία ζωής.

Όταν απολύθηκα από τον στρατό ξεκίνησα να δουλεύω εξυπηρέτηση πελατών από το σπίτι με τηλεργασία σε μια πολυεθνική. Αυτόν τον καιρό εξυπηρετώ πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο» αναφέρει, μιλώντας για την ζωή του και την τωρινή του επαγγελματική δραστηριότητα.

Η επιτυχία συνεχίζεται

Ταυτόχρονα αποφάσισε να ολοκληρώσει μια μουσική σύνθεση που είχε ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο. «Αυτή τη φορά το κομμάτι μου ήθελα οπωσδήποτε να έχει στίχους. Συνεργάστηκα και πάλι με τον φίλο μου τρομπετίστα από τη Ρουμανία White Trumpet και μαζί με στιχουργό και τραγουδίστρια από την Αμερική, γράψαμε το «Thinking about you». Όταν το έγραφα, ένιωσα πως έβγαζα από βαθιά μέσα μου πολλά συναισθήματα, που είχα καταπιέσει για πολύ καιρό. Διηγείται μια προσωπική ιστορία και είναι γραμμένο για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο που είχα στη ζωή μου» επισημαίνει ο ίδιος.

Το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε στις 21 Μαΐου 2021 με την ίδια δισκογραφική και έως σήμερα μετράει 130.000 streams/αναπαραγωγές στο Spotify.

Ο νεαρός μουσικός παραγωγός έχει κινητοποιήσει το διεθνές ενδιαφέρον και μάλιστα στις αρχές Ιουνίου παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας, λόγω ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από νέους ακροατές για την δουλειά του.

Συνεχίζοντας ακάθεκτος την ανοδική του πορεία, ο πολυτάλαντος μουσικός παραγωγός κάνει πράξη δύο βασικές αρχές που αποτελούν για τον ίδιο έμπνευση. «Πιστέψτε στον εαυτό σας και τις ικανότητες σας διότι αν δεν το κάνετε εσείς, ποιος θα το κάνει; Οποιος σας πει πως δεν μπορείτε να κατορθώσετε κάτι, κάντε το με το παραπάνω και δείξτε τους ποσό άδικο είχαν» τονίζει, αποκαλύπτοντας τα προσωπικά μότο που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους.

INFO:

Ο σύνδεσμος για το Dimi L. – Nature με την συμμετοχή του White Trumpet είναι https://fanlink.to/officialdimil

Ο σύνδεσμος για το Dimi L. – Thinking About You με την συμμετοχή του White Trumpet είναι https://fanlink.to/dimil-thinkingaboutyou

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου