ΤΟΠΙΚΑ

Κατεβάζουν ρολά την Τετάρτη τα φαρμακεία

κατεβάζουν-ρολά-την-τετάρτη-τα-φαρμακ-479789

Φαρμακοποιοί: Η απεργία της Τετάρτης είναι μόνο η αρχή

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι φαρμακοποιοί, μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές και με αφορμή τα όσα περιλαμβάνονται για το φάρμακο και τα φαρμακεία, τα οποία θα κλείσουν αύριο Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η ενδεχόμενη απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ, για την οποία πολεμούν οι φαρμακοποιοί προκειμένου να μην περάσει στα σούπερ μάρκετ, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς στις παρυφές βρίσκονται μία σειρά από άλλα σοβαρά αιτήματα όπως ωράριο, ιδιοκτησιακό καθεστώς, μειώσεις φαρμάκων κ.λπ.

«Η προειδοποιητική απεργία της Τετάρτης 10 Ιουνίου που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο στην έκτακτη συνεδρίασή του είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων που σχεδιάζει ο κλάδος για το προσεχές διάστημα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας η Διοίκηση του οποίου απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση.

«Δυστυχώς το ελληνικό φαρμακείο παραμένει στόχος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών και συνεχίζει να βάλλεται από ανθρώπους που εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η ενδεχόμενη απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, με το πρόσχημα της μείωσης των τιμών, για την οποία πολεμούν οι φαρμακοποιοί προκειμένου να μην διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς στις παρυφές βρίσκονται μία σειρά από άλλα σοβαρά αιτήματα όπως ωράριο, ιδιοκτησιακό καθεστώς, πειθαρχικά συμβούλια κ.λπ.

Οπου επιχειρήθηκε αυτή δεν επέφερε τελικά καμία μείωση τιμών, αντίθετα οδήγησε στην αύξησή τους, καθώς και στην αύξηση των κρουσμάτων δηλητηριάσεων και θανάτων. Τα 11.500 φαρμακεία που καλύπτουν κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας, εξυπηρετούν επαρκώς τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Ως Επιστήμονες Φαρμακοποιοί καλούμε την κυβέρνηση να μην ενδώσει στις πιέσεις και να εμμείνει στη προστασία της δημόσιας υγείας. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό στην πρόσβαση του οποίου πρέπει να έχουν Δικαίωμα όλοι!

Τέλος μας εξοργίζει το γεγονός ότι την ώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων μας βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω της καθυστέρησης πληρωμών των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση στερεί και δίνει βορά στις πολυεθνικές τη μοναδική πηγή ρευστότητας του Ελληνικού φαρμακείου και μοναδικού κυττάρου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας.

Την Τετάρτη 10/6 τα φαρμακεία της Μαγνησίας απεργούν.

Για ακόμη μία φορά, ο κλάδος εμφανίζεται ενωμένος, αγωνίζεται και διεκδικεί

  • ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ, ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. Ολα τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται από το ΓΙΑΤΡΟ, να διατίθενται αποκλειστικά από τον ειδικό επιστήμονα ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ και να αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ 40 ΩΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΥΗΜΕΡΙΕΣ.
  • ΤΗN ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ.
  • ΤΗN ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 1€ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ.
  • ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
  • ΤΗN ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
  • ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
  • ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝAI ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου