ΤΟΠΙΚΑ

Πτώση στην τιμή του πετρελαίου ~ Ξεπάγωσαν οι παραγγελίες

πτώση-στην-τιμή-του-πετρελαίου-ξεπάγω-47421

Εφτασε το 1,02 ευρώ το λίτρο σε πολλά πρατήρια της Μαγνησίας όταν πέρσι «κλείδωσε» στο 1,27 ευρώ το λίτρο

Τιμές του 2008 διαμορφώθηκαν φέτος στο πετρέλαιο θέρμανσης στη Μαγνησία, οι οποίες κυμαίνονται από 1,02 έως 1,06 ευρώ το λίτρο, όταν πέρσι η τιμή του «κλείδωσε» στο 1,27 ευρώ το λίτρο. Η πτώση των τιμών, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οφείλεται στις διεθνείς τιμές και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το «ξεπάγωμα» των παραγγελιών από τους καταναλωτές.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Συγκεκριμένα φέτος πολλοί καταναλωτές που τα τελευταία δύο χρόνια είχαν στραφεί σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο πετρέλαιο.

Οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί, έχουν κάνει τους καταναλωτές να προμηθεύονται μεγαλύτερες ποσότητες, δηλαδή ακόμη και 1.000 λίτρα πετρελαίου όταν πέρσι στην πλειοψηφία τους οι περισσότεροι προμηθεύονταν γύρω στα 500.

«Ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες καταναλωτών για πετρέλαιο θέρμανσης, κυρίως από το Πήλιο και το Βόλο από ιδιοκτήτες μονοκατοικιών. Αντίθετα στις πολυκατοικίες η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης είναι ακόμη περιορισμένη» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης, προσθέτοντας ότι το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται από 1,02 μέχρι 1,06 ευρώ το λίτρο, δηλαδή σε τιμές του 2008, και αυτό θα βοηθήσει φέτος περισσότερα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο.

Επίσης στη Μαγνησία όσοι δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα το προμηθευτούν στα 70-80 λεπτά το λίτρο. Μάλιστα ο κ. Βολιώτης ανέφερε ότι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να φτάσει το 1 ευρώ το λίτρο.

Το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Βενζινοπωλών

Μετά τις πρόσφατες εκλογές της Ενωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας, συγκροτήθηκε προχθές το νέο Δ.Σ. της Ενωσης για την επόμενη τριετία, με πρόεδρο τον Απόστολο Βολιώτη, αντιπρόεδρο τον Αντώνη Κόπανο, γραμματέα την Βασιλική Κοντοχρήστου, ταμία τον Δημήτρη Τσιάπρα και μέλη τον Στυλιανό Τσαβέ, την Μαρίνα Σπυράτου και τον Χρήστο Θεοδωρούδη.

Στόχος του νέου προέδρου Απόστολου Βολιώτη είναι η αναβάθμιση και καλύτερη οργάνωση της Ενωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι συνάδερφοί του και μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο σύντομα θα ιδρυθούν γραφεία της Ενωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου