ΤΟΠΙΚΑ

Κατάσχεση λογαριασμών του Δήμου από πολίτη που ζητά αποζημίωση 295.717,99 ευρώ

κατάσχεση-λογαριασμών-του-δήμου-από-π-47391

Κίνδυνο ακόμη και για την ομαλή συνέχιση της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων διέγνωσε ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος

Αντιμέτωπος με την πρώτη κατάσχεση τραπεζικών του λογαριασμών βρίσκεται ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να αποδοθεί ποσό ύψους 295.717,99 ευρώ σε δημότη, η περιουσία του οποίου απαλλοτριώθηκε. Στο ποσό εκτός από την αξία της απαλλοτρίωσης συνυπολογίζονται τόκοι και δικαστικά έξοδα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το φιτίλι της βραδυφλεγούς βόμβας που συνιστούν για τα δημοτικά ταμεία οι οφειλές προς τρίτους φαίνεται μόλις να άναψε, με το Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο να κάνει λόγο για οικονομικό άνοιγμα του Δήμου ύψους 30 εκ. ευρώ και να προειδοποιεί ότι με το ρυθμό που θα έρχονται τα κατασχετήρια, πολύ σύντομα θα κινδυνεύσει ακόμη και η ομαλή καταβολή των μισθοδοσιών των υπαλλήλων.

Το κατασχετήριο ο Δήμος Βόλου το παρέλαβε στις 15 Οκτωβρίου. Πολίτης διεκδικεί να εισπράξει την αποζημίωση που δικαιούται από την απαλλοτρίωση περιουσίας του. Η διαταγή πληρωμής έχει εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2012, μέχρι σήμερα όμως, ο ιδιώτης δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ.

Μέσω δικαστικού επιμελητή, ο πολίτης στρέφεται κατά του Δήμου. Προχωρά στην κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων που διατηρεί ο Δήμος Βόλου στην Εθνική Τράπεζα στη Ν. Ιωνία ή σε άλλα υποκαταστήματα της τράπεζας, προκειμένου να παρακρατηθεί ποσό 295.717,99 ευρώ που του οφείλεται από τα δημοτικά ταμεία.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που κερδήθηκε πρωτοδίκως. Ο πολίτης διεκδικεί να πάρει τα χρήματά του και προχωρά σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου. Εμείς δεν θα προχωρήσουμε σε ανακοπή. Θεωρώ ότι είναι άδικο κάποιος να έχει χάσει την περιουσία του και να μην αποζημιώνεται. Αν ήμουν στη θέση των προηγούμενων θα φρόντιζα να αποζημιώνεται ο δικαιούχος σε δόσεις», σημείωσε ο κ. Μπέος.

Όπως είπε όμως, αυτή είναι μόνο η αρχή. Εκτίμησε ότι μέσα στον επόμενο ένα χρόνο, ο Δήμος Βόλου, θα οδηγηθεί στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης εξαιτίας των υπέρογκων οφειλών του.

«Μέσα στον επόμενο χρόνο θα σκάσουν και οι υπόλοιπες κατασχέσεις», εκτίμησε. Ο ίδιος επανέλαβε ότι υπάρχει άνοιγμα στα δημοτικά ταμεία ύψους 30 εκ. ευρώ, που προέρχονται από αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων και οφειλές προς τρίτους. Πρόκειται για παλιές οφειλές τις οποίες ο Δήμος βρίσκει πλέον μπροστά του και θα κληθεί να διαχειριστεί. «Αν συνεχιστεί η κατάσταση πολύ σύντομα ο Δήμος Βόλου δεν θα μπορεί ούτε τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων να καταβάλλει».

Ο Δήμαρχος, σημείωσε ότι θα δώσει εντολή να γίνει αναλυτικός κατάλογος των παλιών οφειλών, προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου