ΤΟΠΙΚΑ

Οργή στους δικηγόρους για την πορεία του κτιριολογικού των Δικαστηρίων

οργή-στους-δικηγόρους-για-την-πορεία-τ-472772

Μεγάλη δυσανασχέτηση υπάρχει στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου για την πορεία των εργασιών της άτυπης επιτροπής, που συνέστησε το υπουργείο Δικαιοσύνης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να παραιτηθεί από τη συμμετοχή του στην επιτροπή εργασίας.

Ενα χρόνο μετά τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι μόνο δε φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στην πορεία των εργασιών, αλλά η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α. Ε. του υπουργείου επανήλθε με νέο έγγραφο -βόμβα στα τέλη Μαρτίου. Το έγγραφο «φωτιά» αναγράφει ότι: «τα οικόπεδα που προτείνουν οι τοπικοί φορείς για τη ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου δεν πληρούν τη βασική προδιαγραφή, να βρίσκονται δηλαδή σε κεντρική και περίοπτη θέση της πόλεως του Βόλου» και μπορεί να εκληφθεί μόνο ως κοροϊδία και εμπαιγμός απέναντι στις προσπάθειες των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση του κτιριολογικού των Δικαστηρίων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι για τα τρία δημοτικά οικόπεδα που είχαν προταθεί από την επιτροπή Μόσχου, δηλαδή τα δύο στη Γιάννη Δήμου κοντά στο χείμαρρο Άναυρο και το τρίτο κοντά στον περιφερειακό, δεν περιήλθαν στοιχεία στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Αυτός ο ισχυρισμός, ωστόσο, είναι αναληθής, όπως προκύπτει από παλαιότερες δηλώσεις τόσο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρου Γαϊτάνη, όσο και της προέδρου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, Γιάννας Παπαδημητρίου, που είχαν παραδώσει πλήρη φάκελο με τις προτάσεις της επιτροπής Μόσχου και στον υπουργό Δικαιοσύνης επί Ν. Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και στις ηγεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης από το 2015 και μετά.

Η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να συνεδριάσει την εβδομάδα που ξεκίνησε και να θέσει το θέμα. Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων είχαν ζητήσει από την επιτροπή, με αίτημα που είχαν κάνει στο υπουργείο, το Δεκέμβριο, οι Κτιριακές Υποδομές Α. Ε. να επισκεφτούν την πόλη για να επιλέξουν δωρεάν οικόπεδο από τα υπάρχοντα προτεινόμενα.

Ωστόσο, η εταιρεία αντί να ανταποκριθεί στο αίτημα των φορέων, επικαλείται την αναγκαιότητα εξεύρεσης οικοπέδου στο κέντρο της πόλης και μάλιστα δωρεάν.

Οι υπόλοιπες προτάσεις που είχε αξιολογήσει θετικά η επιτροπή Μόσχου προϋποθέτουν αγορά οικοπέδου και γι’ αυτό θεωρούνται απορριπτέες. Ως εκ τούτου, η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστεύει ότι το υπουργείο κοροϊδεύει τους τοπικούς φορείς, καθώς εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να βρεθεί οικόπεδο στο κέντρο της πόλης όπως ζητείται και μάλιστα να παραχωρηθεί και δωρεάν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου