ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση της φορολογίας και επενδύσεις, η πρόταση της ΝΔ

μείωση-της-φορολογίας-και-επενδύσεις-469025

Με μείωση της φορολογίας, ώστε να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις και περιορισμό του ρόλου της κρατικής παρέμβασης, προκειμένου η επιχειρηματικότητα να αναπνεύσει, «απαντά» η Νέα Δημοκρατία στη σημερινή οικονομική καχεξία.

Αυτό δήλωσε χθες από τον Βόλο ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Μαγνησίας, με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και χρηματοπιστωτικός τομέας – Προκλήσεις και προτάσεις για έξοδο από την κρίση».

Πλαισιωμένος από τον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, τον αναπληρωτή γραμματέα Προγράμματος Μανώλη Γραφάκο, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δήμο Νταόπουλο, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Γ. Εμμανουηλίδη, καθώς και άλλα στελέχη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι είχε δεσμευτεί για μέτρα ανακούφισης 12 δισ. ευρώ, και αντί αυτών έφερε στη χώρα δύο επιπλέον μνημόνια, επιβάλλοντας «οδυνηρά μέτρα της τάξης των 13,2 δισ. ευρώ».

Ο κ. Δήμας υποστήριξε ότι «τόσο το τρίτο μνημόνιο όσο και τα νέα μέτρα της συμφωνίας της Μάλτας μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε κλείσει η αξιολόγηση κανονικά και χωρίς «την υπερήφανη διαπραγμάτευση».

«Αντί να προχωρήσει στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παλινδρομεί», σημείωσε.

Ο κ. Δήμας επίσης επέκρινε την κυβέρνηση με αφορμή τα πλεονάσματα, και υποστήριξε πως η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα άλλο μίγμα πολιτικής, που παρά τον δεσμευτικό χαρακτήρα που έχουν οι συμφωνίες με τους δανειστές, θα επιτρέψει στην οικονομία να «ανασάνει» και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιστροφής στην ανάπτυξη.

Τον αναπληρωτή τομεάρχη Ανάπτυξης προλόγισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως «σε λίγες μέρες θα ψηφίσει στη Βουλή ένα μνημόνιο στεγνό από χρηματοδοτήσεις και στυγνό σε περικοπές μισθών, αφού περιλαμβάνει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις με περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, στα επιδόματα αλλά και σκληρές ρυθμίσεις στα εργασιακά».

«Η κυβέρνηση περνά οδυνηρά μέτρα, που δε θα μπορούσε να περάσει άλλη κυβέρνηση σε άλλη χώρα και αποδεικνύεται ο καλύτερος και πιο πειθήνιος εντολοδόχος των δανειστών», σημείωσε ο βουλευτής Μαγνησίας, τονίζοντας πως «η Ν.Δ. θα καταψηφίσει και τα μέτρα, αλλά και τα αντίμετρα γιατί είναι το ματωμένο παράγωγο των μέτρων».

Το πρόγραμμα του κόμματος

«Το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την οικονομία στοχεύει στην αύξηση του ΑΕΠ και του εθνικού πλούτου, που μπορεί να γίνει με έναν τρόπο, μέσα από νέες επενδύσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», σημείωσε από την πλευρά του ο Μανώλης Γραφάκος, αναπληρωτής γραμματέας του Προγράμματος.

Εξάλλου, καλωσορίζοντας τον κ. Δήμα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δήμος Νταόπουλος, ανέφερε πως η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης, και πως η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην εκδήλωση που ακολούθησε της συνέντευξης Τύπου, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τα κόκκινα δάνεια, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της πόλης και της αγοράς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου