ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη σε διαγωνισμό εικονικής δίκης Βολιώτισσα φοιτήτρια

πρώτη-σε-διαγωνισμό-εικονικής-δίκης-β-466707

Η Βασιλική Οικονόμου νικήτρια στον 7ο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης της ELSA Greece

Μια ακόμη κορυφαία διάκριση απέσπασε η Βολιώτισσα Βασιλική Οικονόμου, φοιτήτρια στο 4ο έτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία μαζί με την ομάδα της κατετάγη πρώτη στον τομέα Διοικητικής Δικαιοδοσίας του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης που διοργανώθηκε από την ELSA Greece.

Στη νικήτρια ομάδα συμμετείχαν επίσης ο Θανάσης Μπερέτσος και ο Βολιώτης Παναγιώτης Χριστοδούλου. Η Βασιλική μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου αναφέρθηκε στις προκλήσεις με τις οποίες ήλθαν αντιμέτωποι για να τα καταφέρουν, ενώ για εκείνη η εμπειρία αυτή την οδηγεί στο να επιλέξει ένα μεταπτυχιακό στο διοικητικό δίκαιο. «Η πράξη είναι μακριά από τη θεωρία και η συνεργασία μας ως ομάδα ήταν καθοριστική για να βρούμε επιχειρήματα να στηρίξουμε τις πλευρές των δύο αντιδίκων», εξήγησε.

Η ομάδα στήριξε προφορικά τα δικόγραφά της αναφορικά με περιορισμό δικαιωμάτων ανθρώπων λόγω μιας πολύ μεταδοτικής και δυνητικά θανατηφόρας πανδημίας. Η ομάδα εκπροσώπησε ένα σωματείο που στήριζε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το κράτος που επέβαλλε τους περιορισμούς.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συνιστά τη μοναδική προσομοίωση του ελληνικού συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών και από τις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας. Παράλληλα, η εμπλοκή δεκάδων ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και ρεαλιστικές συνθήκες διεξαγωγής.

Ο 7ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και είναι ο μοναδικός διαγωνισμός προσομοίωσης ελληνικού δικαιοδοτικού συστήματος, ο οποίος αναδεικνύει, ουσιαστικά, την κριτική σκέψη και την ρητορική, φοιτητών της Νομικής, έχοντας την αταλάντευτη στήριξη διακεκριμένων προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού, δικαστικού και δικηγορικού κλάδου της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου