ΤΟΠΙΚΑ

Κοπάνα 100% στην Πολεοδομία!!!

κοπάνα-100-στην-πολεοδομία-851206

Απότομη προσγείωση χθες για το νέο Αντιδήμαρχο Βόλου, αρμόδιο για θέματα Πολεοδομίας, Νίκο Μόσχο, στην αρρωστημένη νοοτροπία που διατρέχει μεγάλο τμήμα της δημόσιας διοίκησης της χώρας μας.
 
Ηταν λίγο πριν τις 8 χθες το πρωί, όταν ο εδώ και λίγες μέρες νέος Αντιδήμαρχος Βόλου μπήκε στο κτήριο Σκενδεράνη και κατευθύνθηκε στο 2ο όροφο του κτηρίου όπου είναι το γραφείο του. Μόλις όμως βγήκε από το ασανσέρ δοκίμασε μία δυσάρεστη έκπληξη. Η πόρτα εισόδου που είναι ακριβώς απέναντι ήταν κλειστή. Παραξενεύτηκε. Θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να είναι ανοικτή. Άλλωστε το χειμερινό ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων είναι από τις 7.30 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ δίπλα από το γραφείο του είναι υπηρεσίες που συναλλάσσονται με το κοινό, όπως το γραφείο του Διευθυντή της Πολεοδομίας και το Γραφείο Έκδοσης των Οικοδομικών Αδειών. Τα πάντα ήταν κλειστά. Στη συνέχεια ανέβηκε στον γ΄ όροφο του κτηρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού. Η ίδια εικόνα. Συμπερασματικά, κανείς από τους 33 υπαλλήλους που υπηρετούν στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου δεν ήταν στη θέση του την ώρα λειτουργίας του ωραρίου των δημοτικών υπηρεσιών. Κανείς δεν μπορεί να πει αν το ίδιο ίσχυε και για τους 30 πρώην υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών της ΝΑΜ, οι οποίοι ωστόσο από την πρώτη του νέου έτους ανήκουν πλέον οργανικά στο νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου, καθώς η σχετική αρμοδιότητα έχει περιέλθει στον Καλλικρατικό Δήμο, όπως και για τους δέκα υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Νέας Ιωνίας που στεγάζονται στο κτήριο του Μεταξουργείου στη Νέα Ιωνία και οι οποίοι επίσης από την πρώτη του νέου έτους αποτελούν προσωπικό της ενιαίας Διεύθυνσης Πολεοδομίας του νέου Δήμου Βόλου. Το γεγονός ωστόσο ότι στα κτήρια όπου στεγάζονται δεν υπάρχει άμεση επίβλεψη από τον πολιτικό προϊστάμενο ή από το Διευθυντή κάνει καχύποπτους ακόμη και τους πλέον καλοπροαίρετους πολίτες.
Ο νέος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας δεν κρύβει ότι η χθεσινή εμπειρία δεν ήταν και η πιο ευχάριστη στη ζωή του και για την ιστορία προσθέτει ότι, όταν οι πρώτοι υπάλληλοι άρχισαν να φτάνουν μετά τις 8 στα γραφεία τους, κάλεσε στο Γραφείο του το Διευθυντή Πολεοδομίας του νέου Δήμου Βόλου και τον επέπληξε για το γεγονός. Σημειώνεται ότι ο αργοπορημένος διευθυντής Πολεοδομίας Σπ. Τσιραντωνάκης είναι και Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, το κατ’ εξοχήν αρμόδιο δηλαδή όργανο να επιβάλει τις προβλεπόμενες από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα κυρώσεις στους υπαλλήλους που υποπίπτουν σε διάφορα παραπτώματα, ένα από τα οποία είναι και η εκπρόθεσμη προσέλευση στην εργασία τους…
 Αυτό το απαράδεκτο καθεστώς πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει, έλεγε αργά χθες το μεσημέρι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας. Δεν είμαι, πρόσθεσε ο κ. Μόσχος, διατεθειμένος να ανεχθώ ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον. Δεν ήλθα εδώ για να παίξω. Η παραίτησή μου είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, αν δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, εγώ και οι υπάλληλοι που κλήθηκα να εποπτεύσω, τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη. Ιδιαίτερα αυτή τη σκληρά δοκιμαζόμενη για όλους τους Έλληνες περίοδο.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου