ΤΟΠΙΚΑ

Η ΤΕΡΝΑ «θωρακίζει» τον Ξηριά

η-τερνα-θωρακίζει-τον-ξηριά-851206

Μία από τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρίες της χώρας στον τομέα των δημοσίων έργων, η ΤΕΡΝΑ, θα αρχίσει μέσα στους επόμενους μήνες να κατασκευάζει ένα από τα πλέον ζωτικά έργα που θα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Μείζονα Περιοχή Βόλου και που δεν είναι άλλο από τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας στο χείμαρρο Ξηριά.

Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη δημοπρατήθηκε το έργο που ήταν συνολικού ύψους 17.500.000 ευρώ και στο οποίο μειοδότησε η ΤΕΡΝΑ καθώς προσέφερε έκπτωση 39,5%.

Μιλώντας για το θέμα ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ και νυν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αναδείχθηκε ο ανάδοχος αυτού του σημαντικού έργου για τη Μείζονα Περιοχή Βόλου, που τόσο έντονα έχει απασχολήσει στο παρελθόν με πλημμυρικά φαινόμενα τις ευπαθείς δυτικές συνοικίες του Βόλου.

Το έργο προβλέπει όπως στο χείμαρρο Ξηριά και στο ύψος από τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη γέφυρα του Διμηνίου, σε συνολικό μήκος 200 μέτρων, κατασκευαστούν πασσαλοστοιχεία, δεξιά και αριστερά του χειμάρρου. Τα πασαλλοστοιχεία θα έχουν βάθος από 10- 12 μέτρα, ενώ θα υπερυψωθούν και τα πρανή του χειμάρρου κατά ένα μέτρο περίπου, ενώ προβλέπεται ακόμη η κυτόστρωση της κοίτης σε όλο το παραπάνω μήκος.

Στο ύψος πάνω από τη γέφυρα Διμηνίου, σύμφωνα μ τη μελέτη, προβλέπεται να τοποθετηθούν συρματοκιβώτια με πέτρες, προκειμένου να μη διαβρώνονται τα πρανή του χειμάρρου που είναι από χώμα και τα οποία όταν εμφανίζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τότε εγκυμονούνται κίνδυνοι για τις περιοχές που είναι χαμηλότερα από το ύψος του χειμάρρου. Αυτό το σημείο, είπε ο κ. Ξηρακιάς, είναι το σημείο που πάσχει ο Ξηριάς και που δημιουργεί τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Ξηρακιάς, τέλος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που είχε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, καθώς -όπως υπογράμμισε- από αυτό μπορεί να μελετηθεί η αντιπλημμυρική προστασία του χειμάρρου από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών μέχρι και τη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι πριν από δέκα μέρες έγινε η δημοπρασία για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Κραυσίδωνα συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ περίπου. Ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και θα επαναληφθεί.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου