ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρη «ακτινογραφία» των υπηρεσιών του Δήμου

πλήρη-ακτινογραφία-των-υπηρεσιών-τ-463528

Ζήτησε ο Αχιλλέας Μπέος από τους διευθυντές στην πρώτη συνάντηση που είχε χθες μαζί τους

Την αγαστή συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με στόχο να γίνει πράξη το όραμα και να καταστεί «ο Βόλος Μονακό», ζήτησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στην πρώτη συνάντηση που είχε χθες με τους Διευθυντές των υπηρεσιών. Ο κ. Μπέος μίλησε για την ανάγκη κοινής πορείας της νέας δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών, υπογράμμισε όμως ότι δεν θα διστάσει να έρθει σε ρήξη με όσους αρνηθούν να συνεργαστούν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από την ερχόμενη Τρίτη, ο νέος Δήμαρχος, θα έχει διαδοχικά ραντεβού με μία προς μία τις υπηρεσίες, προκειμένου να έχει αναλυτική ενημέρωση. Αντίστοιχα ραντεβού θα έχει και με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών.

Στη χθεσινή πρώτη επαφή με τους Διευθυντές, ζήτησε να προετοιμάσουν πλήρη «ακτινογραφία» της κάθε υπηρεσίας: έργα σε εξέλιξη, εκκρεμότητες, καταγραφή των προβλημάτων, ειδικότητες εργαζομένων στα γραφεία, ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και μηχανήματα, προϋπολογισμό λειτουργίας.

Πάνω απ’ όλα όμως ζήτησε προτάσεις από τα έμπειρα στελέχη του Δήμου, προκειμένου να δοθούν δημιουργικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα αλλά και με στόχο να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

«Το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό όπως και το τηλέφωνό μου για να συζητάμε για όλα τα προβλήματα. Θέλω να είμαι ενημερωμένος για ό,τι γίνεται. Το λάθος θα το αναλαμβάνω εγώ προσωπικά και την επιτυχία θα την απολαμβάνετε εσείς», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τους Διευθυντές.

Ωστόσο, στη χθεσινή γνωριμία του με τους Διευθυντές, ο κ. Μπέος, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπει τάξη στην αταξία. «Αν υπάρχουν υδραυλικοί που κάθονται σε γραφεία, θα βγουν στη δουλειά. Αν κάποιος διώχθηκε για άλλους λόγους από την υπηρεσία του κι όχι για τις ικανότητές του, θα τον επαναφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ δεδομένη τη συνεργασία μαζί σας σε όλους τους τομείς για να πετύχουμε και να πάμε το Δήμο μπροστά. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο της κόντρας. Αν κάποιος νομίζει ότι από την κόντρα θα βγει κερδισμένος, ας δοκιμάσει», υπογράμμισε και διεμήνυσε ότι τα στελέχη των υπηρεσιών έχουν μεν δικαιώματα και απαιτήσεις, έχουν όμως και υποχρεώσεις.

Ο νέος Δήμαρχος, από το βήμα της συνάντησης τόνισε ότι ο Βόλος έχει τεράστιες δυνατότητες να αναπτυχθεί. «Μπορεί να γίνει ένας Δήμος δημιουργικός, αυτόνομος, οικονομικά ανεξάρτητος. Αρκεί όλοι να δουλέψουμε μαζί», σημείωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου