ΤΟΠΙΚΑ

Νέο μπλόκο στην αξιολόγηση ~ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

νέο-μπλόκο-στην-αξιολόγηση-απο-διευθυ-400022

Αν και 15 τελικά, πέρασαν αργότερα… την είσοδο στο χώρο του σεμιναρίου και επιμορφώθηκαν

Νέο μπλόκο αν και με απώλειες, έστησαν δάσκαλοι της Μαγνησίας στο μέτρο της αξιολόγησης, το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα θα κληθεί να εφαρμόσει από τη νέα σχολική χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για χθες το πρωί, είχε προγραμματιστεί σεμινάριο επιμόρφωσης των διευθυντών σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Την επιμόρφωση για τους δείκτες αξιολόγησης, βάσει των οποίων οι διευθυντές θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς, θα έκαναν δύο σχολικοί σύμβουλοι και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Θεοδώρα Μητσιάνη.

Εως τις 11 όμως το πρωί, κανένας από τους 73 διευθυντές δημοτικών σχολείων (από τετραθέσια και πάνω) δεν είχε περάσει το κατώφλι του σχολείου για να παρακολουθήσει το επιμορφωτικό σεμινάριο. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, είχε κηρύξει για χθες και σήμερα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και τρίωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Διευθυντές και δάσκαλοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στήνοντας μπλόκο στην αξιολόγηση. Με την αποχώρηση των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών και διευθυντών όμως, 15 διευθυντές, πέρασαν την πόρτα εισόδου του σχολείου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Η συντριπτική πλειοψηφία ωστόσο απείχε από τη διαδικασία και δεν αποκλείεται η επανάληψη του σεμιναρίου.

«Εχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε αντίθετοι με το Προεδρικό Διάταγμα για την αυτό-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οπως επιχειρείται να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, οδηγεί στη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην κατάργηση του παιδαγωγικού κλίματος και της ελευθερίας στα σχολεία. Στο βάθος δε, θα δημιουργήσει νέες δεξαμενές διαθεσιμοτήτων και νέες απολύσεις», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Το θέμα της αξιολόγησης και της αποτροπής εφαρμογής του μέτρου, αναμένεται εξάλλου να κυριαρχήσει και στην 83η Συνεδρίαση της ΔΟΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου