ΤΟΠΙΚΑ

Σε άλλη περιφέρεια οι «πλεονάζοντες»

σε-άλλη-περιφέρεια-οι-πλεονάζοντες-460859

Όχι σε νομό αλλά σε άλλη Περιφέρεια θα μετακινούνται οι θεωρούμενοι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου, το οποίο καλεί τις Περιφέρειες να ακολουθήσουν τις νέες υπουργικές αποφάσεις. Αυτό σημαίνει πως εκπαιδευτικός που υπηρετεί στη Μαγνησία μπορεί να σταλεί στην Μακεδονία ή ακόμη και στην Κρήτη! Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας σήμερα και ταυτόχρονο αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Μετά την αντίδραση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων έρχεται νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά για την απόσπαση εκπαιδευτικών σε άλλες Περιφέρειας της χώρας κι όχι απλά σε άλλους νομούς της ίδιας περιφέρειας.

Χθες μόλις έγινε γνωστό το έγγραφο που καλεί τις Περιφέρειες να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για τις αποσπάσεις το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση κατά τη διάρκεια της οποίας πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ που εκτυλίσσονταν εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας μετά από αυτή την εγκύκλιο δεν υφίσταται πλέον η έννοια της οργανικής θέσης, δεν υφίσταται η έννοια των εργασιακών δικαιωμάτων, δεν υφίσταται η έννοια της απρόσκοπτης παροχής Παιδείας στους μαθητές.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας μίλησαν στους αιρετούς εκπροσώπους στο ΠΥΣΔΕ και τους παρακίνησαν να μην συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες με σκοπό τη μετακίνηση εκπαιδευτικών, βάσει του εν λόγω εγγράφου, ενώ είπαν στα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μη συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες με σκοπό τη μετακίνηση εκπαιδευτικών.

Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Με βάση όλα τα παραπάνω η ΕΛΜΕ χθες αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι αλλά και να αποκλείσει με κατάληψη την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, σε συνέχεια της ίδιας κατάληψης από τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Λάρισας η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 8:00 ως τις 11:00 π.μ.

Τέλος, η ΕΛΜΕ ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς πως η μετακίνηση στη Λάρισα θα γίνει με λεωφορεία. Θα ξεκινήσουν μπροστά από το 6ο Λύκειο κοντά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας. Για όσους εκπαιδευτικούς θελήσουν να μετακινηθούν με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο (τουλάχιστον τρεις ανά αυτοκίνητο) θα υπάρξει αποζημίωση για τη βενζίνη, τα διόδια και τη στάθμευση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου