ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας ζήτησε η ΕΛΜΕ

παρέμβαση-της-εισαγγελίας-ζήτησε-η-ελ-489606

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου ζήτησε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με αφορμή το περιστατικό της πτώσης σοβά σε μαθητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής. Η ΕΛΜΕ τόνισε πως οι ευθύνες είναι πολιτικές, αστικές και ποινικές και θα πρέπει να γίνει διερεύνηση του όλο ζητήματος συντήρησης και γενικότερα ασφάλειας των σχολικών κτηρίων, καθώς τίθεται θέμα ακεραιότητας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Κώστας Λαγός επεσήμανε πως θα πρέπει να παρέμβει η Εισαγγελία Βόλου όχι μόνο για το Πολυκλαδικό, αλλά ξεκινώντας από αυτό -καθώς υπάρχει τραυματισμός μαθητή- να διερευνήσει όλα τα σχολεία μιας και τίθεται θέμα ακεραιότητας ανθρώπων.

Ο ίδιος έθεσε ερωτήματα προς τους υπευθύνους, ρωτώντας τους εάν εκταμιεύτηκε ποτέ το 1 εκ. ευρώ, το οποίο είχε εγκρίνει η ΝΑΜ και θα δινόταν σε συντηρήσεις σχολείων.

Επιπλέον ο κ. Λαγός ανέφερε πως το πόρισμα της επιτροπής έχει ημερομηνία έκδοσης 20 Οκτωβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα τα 2ο ΕΠΑΛ και 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας ήταν ανοιχτά! «Γιατί τη μια ημέρα θεωρείται κατάλληλο το κτήριο και την επόμενη είναι ακατάλληλο; Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να μας πει εάν είναι ασφαλές το κτήριο ή όχι», συμπλήρωσε ο κ. Λαγός.

Για «άλλες ανάγκες» στις οποίες διατέθηκαν χρήματα που προορίζονταν για αίθουσες και σχολεία έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Σωκράτης Σαβελίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να συλλάβουμε με το μυαλό μας ότι μαθητές δεν κάνουν εν έτει 2010 μάθημα επειδή λείπουν αίθουσες και μάλιστα λείπουν αίθουσες επειδή τα χρήματα που διατέθηκαν για να χτιστούν αυτές διατέθηκαν για να καλυφθούν «άλλες ανάγκες».

Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτησή του ήταν ο γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Αλέκος Αρβανιτάκης, ο οποίος τόνισε σε έντονο ύφος πως οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για τα σχολεία και πρέπει να τις αναλάβουν, ενώ θα πρέπει και να κάνουν πρόληψη.

«Δεν πρέπει να πέσει πρώτα ο σοβάς και τρέχουμε, πρέπει να το προλάβουμε», σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως τα προβλήματα στα σχολεία είναι πολλά, όπως σκουριασμένα κάγκελα στις εσωτερικές σκάλες, σκουριασμένες και ξηλωμένες μπασκέτες κ.α.

Εκείνο που σημείωσαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. ήταν πως δεν θα έπρεπε να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, μιας και στο πρώην Πολυκλαδικό παρόμοιο περιστατικό τραυματισμού μαθητή ή εκπαιδευτικού έχει σημειωθεί τουλάχιστον τρεις φορές!

Τέλος ζήτησαν να γίνει ουσιαστικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία, ενώ το σχολικό συγκρότημα με απόφαση της Νομαρχίας θα παραμείνει κλειστό και τη Δευτέρα, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει ή πού θα μετακινηθούν οι μαθητές μέχρι να κριθεί κατάλληλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου