ΤΟΠΙΚΑ

Τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού

τιμάται-η-μνήμη-του-αγίου-λουκά-του-ιατ-45887

Τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τιμά η Εκκλησία αύριο Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Στην τοπική Εκκλησία πανηγυρίζει ο φερώνυμος ιερός ναός του Διμηνίου, όπου σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα. Στις 10.00 μ.μ. θα τελεστεί αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 7.00 μ.μ. ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Λουκά. Στις πανηγυρικές ακολουθίες θα προεξάρχει ο π. Νικόλαος Νασιώκας.

Η μνήμη του Αγίου Λουκά θα εορταστεί πανηγυρικά και στον μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Σήμερα παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα η πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις ακολουθίες θα προεξάρχει ο π. Θεόδωρος Μπατάκας. Κατά τη διάρκεια της πανηγύρεως θα εκτεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στον μητροπολιτικό ναό. Τέλος, αγρυπνία θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, στον ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου. Η αγρυπνία θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου