ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή οι νέοι αντιδήμαρχοι

εν-αναμονή-οι-νέοι-αντιδήμαρχοι-456272

Την ερχόμενη εβδομάδα επίσημες ανακοινώσεις από τον Αχ. Μπέο, μετά την ανακήρυξη των εδρών

Πρώτα η ανακήρυξη εδρών από το Πρωτοδικείο Βόλου και μετά η ανακοίνωση αντιδημάρχων. Ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, συνεχίζει τις επαφές με τους συνεργάτες του «συμπληρώνοντας» το πάζλ με τους εν δυνάμει «υποψηφίους» που θα αναλάβουν θέση ευθύνης στο νέο δημοτικό σχήμα από 1ης του Σεπτέμβρη, όμως κρατά κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν στην άσκηση του δημοτικού έργου.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνονται πλέον στα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων που θα κληθούν να «ηγηθούν» υπηρεσιών και δημοτικών τομέων, χθες όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οπως δήλωσε ο κ. Α. Μπέος θα πρέπει πρώτα να γίνει η οριστική και επίσημη επικύρωση της σύνθεσης του νέου δημοτικού συμβουλίου από το Πρωτοδικείο Βόλου κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 24 Ιουνίου και μετά θα ακολουθήσει ο ορισμός των νέων αντιδημάρχων και των στελεχών που θα συμμετέχουν σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

«Μόλις θα έχουμε την επικύρωση των συμβούλων από το Πρωτοδικείο, αμέσως μετά θα παραχωρήσω συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθώ στην κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο και θα παρουσιάσω επίσημα τους αντιδημάρχους, προέδρους και αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων» σημείωσε ο νέος δήμαρχος.

Ο κ. Αχιλλέας Μπέος πάντως ανέφερε ότι για το θέμα του ορισμού των αντιδημάρχων είναι ήδη έτοιμος σε ποσοστό περίπου 90%, όμως ακόμη δεν έχει γίνει η οριστική επικύρωση της σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου από το Πρωτοδικείο και έχει ενημέρωση ότι υπάρχουν αλλαγές λόγω αλλαγής κατανομής εδρών.

Οσον αφορά την ΔΕΥΑΜΒ ο νέος δήμαρχος όταν ρωτήθηκε εάν θα αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου της διαδημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να προκαταβάλλει κανέναν» και ότι από την ερχόμενη εβδομάδα με τις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν θα δημοσιοποι9ηθούν όλες οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Αυτό που τέλος παρείχε ο ίδιος ως διαβεβαίωση είναι ότι σε κάθε περίπτωση, η επιλογή θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια και με γνώμονα πως θα υπηρετηθεί καλύτερα η πόλη και το συμφέρον των δημοτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου