ΤΟΠΙΚΑ

Σε πρώτη ζήτηση φοιτητικά διαμερίσματα ~ Για γκαρσονιέρες και δυάρια

σε-πρώτη-ζήτηση-φοιτητικά-διαμερίσμα-455233

Σταθερές οι τιμές ενοικίων στον Βόλο, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα

Σταθερές, με μικρές διακυμάνσεις, οι τιμές ενοικίων στα ακίνητα και ιδιαιτέρως στα φοιτητικά διαμερίσματα στον Βόλο, που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενόψει της επιστροφής των φοιτητών στα έδρανα.

Τιμές «φωτιά» σε μεγάλες πόλεις, όπως η πρωτεύουσα, με τον Βόλο να διατηρεί τις τιμές σε σταθερή, σχεδόν, βάση, με μικρές διακυμάνσεις.

Αυξητικές τάσεις καταγράφονται στο σύνολο της χώρας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, ενώ εξαιρέσεις αποτελούν περιοχές, όπως τα Ιωάννινα, η Χίος, η Καστοριά, ο Βόλος, η Κομοτηνή, η Τρίπολη, η Κέρκυρα και η Ρόδος, όπου καταγράφεται σταθερότητα των τιμών.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, η μέση ζητούμενη τιμή ανά μήνα για γκαρσονιέρα έως 25 τετραγωνικά μέτρα κυμαίνεται από 160 έως 200 ευρώ στον Βόλο. Πέρυσι κυμαινόταν από 180 έως 230 ευρώ και το 2019 από 170 μέχρι 200 ευρώ.

Η ζητούμενη μέση τιμή για διαμερίσματα από 30 έως 45 τετραγωνικά, στον Βόλο, κυμαίνεται μεταξύ 180 και 230 ευρώ. Το 2020 οι τιμές ζήτησης ήταν από 200 μέχρι 250 ευρώ και το 2019 από 180 μέχρι 250 ευρώ.

Η ζητούμενη τιμή ενοικίου για ακίνητα από 50 έως 60 τετραγωνικά μέτρα κυμαίνεται από 250 έως 400 ευρώ. Για τα ίδια τετραγωνικά, η μέση τιμή ενοικίου το 2020 ήταν 250 – 350 ευρώ και το 2019 από 240 μέχρι 350 ευρώ, στον Βόλο.

Το ενδιαφέρον των ενοικιαστών στρέφεται κυρίως στα καλά διαμερίσματα, που διαθέτουν σύγχρονα παράθυρα, πόρτα ασφαλείας, αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, καινούργια μπάνια και κουζίνες, καλό προσανατολισμό, μεγάλες βεράντες, εύρυθμη λειτουργία της πολυκατοικίας.

Επιστροφή αρκετών ιδιοκτητών ακινήτων από τη βραχυχρόνια μίσθωση στη παραδοσιακή – μακροχρόνια μίσθωση, παρατηρείται, στο μεταξύ, στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση ποιοτικού ακινήτου αποτελούσε δύσκολη διαδικασία μετά τη ραγδαία αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεσμεύοντας αρκετά ακίνητα για τον σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές, το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης να έχει αλλάξει τον «χάρτη» των φοιτητικών κατοικιών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση, είναι ακίνητα κυρίως μικρής επιφάνειας 30τμ-60τμ πλήρως ανακαινισμένα και σε πολλές περιπτώσεις πλήρως επιπλωμένα και με το σύνολο των οικοσκευών. Το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών στοχεύουν να μισθώσουν τα ακίνητά τους σε φοιτητές, εργένηδες ή νέα ζευγάρια.

Τη περσινή χρονιά όπως και τη φετινή, οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν ευκολότερα φοιτητική στέγη, λόγω της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας διαμερισμάτων. Παράλληλα, έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον, για τα φοιτητικά διαμερίσματα, με γονείς και φοιτητές να βολιδοσκοπούν τις τιμές σε γκαρσονιέρες και δυάρια.

Σταθερό παραμένει, στο μεταξύ, το ενδιαφέρον για τις εξοχικές κατοικίες, την μίσθωση κατοικιών για την θερινή σεζόν και την αγορά κατοικιών. Σταθερές με ανοδική πορεία, στο μεταξύ, οι τιμές των ακινήτων στη Μαγνησία, με τον κλάδο του real estate να παρουσιάζει κινητικότητα στην περιοχή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου