ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τα άτομα με αναπηρίες

πρωτόκολλο-συνεργασίας-για-τα-άτομα-μ-45341

Υπέγραψαν «Ιππόκαμπος» και ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, υπογράφηκε την περασμένη Τετάρτη.

Ο “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, στο πλαίσιο ανάπτυξης καλής συνεργασίας και δικτύωσης των φορέων του Ν. Μαγνησίας που ασχολούνται με την κάλυψη των αναγκών των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), θεωρεί επιτακτική ανάγκη την ανάπτυξη κοινωνικών επαφών μεταξύ των φορέων αυτών, με σκοπό τη διαμόρφωση συνθηκών αλληλοαποδοχής των ΑμεΑ και ειδικότερα των μελών του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» με το κοινωνικό σύνολο, τη δικαιωματική προσέγγιση της διασφάλισης προσβασιμότητας υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών ως της βασικής προϋπόθεσης για την ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό – οικονομικό γίγνεσθαι και την προώθηση και προαγωγή των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Για τον λόγο αυτό ο “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, τους τελευταίους 18 μήνες έχει αναπτύξει με το Δήμο Βόλου και την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού (με έμφαση την σχολική κοινότητα) σε θέματα αναπηρίας, στην αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών απέναντι στα ΑμεΑ, καθώς και δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής των ΑμεΑ και περιορίζουν τις ανισότητες στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Ο “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” θα μπορεί επίσης να παρέχει εκπαίδευση στο προσωπικό καθώς και εργαζόμενους της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ που ενδιαφέρονται σε θέματα συνοδείας και κινητικότητας.

Η έναρξη της συνεργασίας θα ξεκινήσει με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και θα διαρκέσει δυο (2) έτη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου