ΤΟΠΙΚΑ

Εμπαιγμός η νέα ρύθμιση για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ

εμπαιγμός-η-νέα-ρύθμιση-για-τις-οφειλέ-452691

Καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ

Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων υγείας άσχετα με τις οφειλές στον ΟΑΕΕ ζητά η ΠΑΣΕΒΕ και επικρίνει τη νέα ρύθμιση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και καλεί τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων να μην «τσιμπήσουν».

Στο πλαίσιο των αιτημάτων που θέτει η ΠΑΣΕΒΕ περιλαμβάνεται η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, επίδομα ανεργίας και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους όσοι έκλεισαν την επιχείρηση τους λόγω της κρίσης και για όσο διάστημα μένουν άνεργοι και άμεση και χωρίς προϋποθέσεις εξυπηρέτηση επειγόντων προβλημάτων υγείας για μας και τις οικογένειές μας.

Επίσης δωρεάν καλό φάρμακο, κατάργηση του χαρατσιού των 5€ για τα νοσοκομεία, κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων. Αμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.

Εξάλλου η ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων, να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων, απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο και αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου