ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτες αγωγές κατά του ΟΑΕΕ ~ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

πρώτες-αγωγές-κατά-του-οαεε-απο-εμπορο-318318

Περιορισμένοι τζίροι κατά την εορταστική περίοδο για τους εμπόρους

Οι πρώτες αιτήσεις στην ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) άρχισαν να κατατίθενται από εμπόρους του Βόλου, προκειμένου κινηθούν δικαστικά κατά του ΟΑΕΕ. Παρότι οι έμποροι του Βόλου ήταν αρχικά «κουμπωμένοι» σχετικά με τη συγκεκριμένη διαδικασία φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα έγιναν οι πρώτες αιτήσεις προκειμένου να κινηθούν δικαστικά.

Οπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσέλιος δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αιτήσεων καθώς οι αιτήσεις γίνονται απευθείας στην ΕΣΕΕ χωρίς την παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου υπολογίζονται πάνω από δέκα.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Τσέλιος, μετά την επιτυχία που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Πάτρα μετά από προσφυγές εμπόρων κατά του ΟΑΕΕ, το δικαστήριο υποχρέωσε τον Οργανισμό να θεωρήσει τα βιβλιάρια υγείας σε 96 ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές.

Σχολιάζοντας τη θετική εξέλιξη για τον κλάδο τους ο κ. Τσέλιος ανέφερε: «Μετά από τόσες προσπάθειες που έχουν γίνει από τους εμπόρους ήρθε η πρώτη δικαίωση. Θεωρώ ότι αυτό θα δημιουργήσει κύμα αγωγών προς τον ΟΑΕΕ από εμπόρους σε όλη την Ελλάδα».

Επίσης όπως ανέφερε ο ίδιος κάθε έμπορος αρχικά υπογράφει μια αίτηση και έπειτα κινούνται οι διαδικασίες από δικηγόρο της ΕΣΕΕ, διευκρινίζοντας ότι το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να βρεθούν λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν όπως είναι το ύψος των εισφορών, των ρυθμίσεων, η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, η θεώρηση βιβλιάριων κ.α.

Περιορισμένη η κίνηση το Πάσχα

Οσον αφορά στην κίνηση της εμπορικής αγοράς τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Τσέλιος επεσήμανε ότι ούτε την εορταστική περίοδο δεν έφτασαν τους τζίρους που περίμεναν. Μάλιστα ανέφερε ότι οι καταναλωτές περιορίστηκαν μόνο στα απολύτως απαραίτητα, όπως δώρα για τα βαφτιστήρια και δεν έκαναν προσωπικές αγορές.

«Δυστυχώς οι τζίροι των καταστημάτων μας δεν έφτασαν αυτούς τους 2013, φέτος τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα. Μάλιστα κάποιες ημέρες από τη Μ. Εβδομάδα θύμιζαν σε κίνηση καθημερινές ημέρες. Αλλωστε υπήρχαν άνθρωποι που δεν πληρώθηκαν οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν καμία αγορά», κατέληξε ο κ. Τσέλιος.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου