ΤΟΠΙΚΑ

Σφραγίστηκε οριστικά η «Αύρα» ~ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

σφραγίστηκε-οριστικά-η-αύρα-την-περ-318484

Τι υποστηρίζει ο Δήμος Βόλου για το λουκέτο στο ιστορικό κατάστημα του Αναύρου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχαν χθες οι εργαζόμενοι στο κατάστημα «Αύρα», στην παραλία του Αναύρου, το οποίο οδηγήθηκε σε κλείσιμο έπειτα από σχετική δικαστική απόφαση, την οποία είχε δει το φως της δημοσιότητας από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Βόλου , ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι το κλείσιμο της «Αύρας» αποτελεί οπωσδήποτε μια δυσάρεστη εξέλιξη για όλους, εξέφρασε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους εργαζομένους και εξήγησε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι υποχρεωμένες να εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις.

Στην περίπτωση της «Αύρας», όπως είπε, εξαντλήθηκε και θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος, καθώς σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής είναι να διασωθούν παραδοσιακά καταστήματα της πόλης, ένα από τα οποία είναι και η «Αύρα», η οποία μάλιστα προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας σε μια περίοδο που η ανεργία στην πόλη μας καλπάζει.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Δερβένης σημείωσε σε δήλωσή του ότι «ο επιχειρηματίας και οι εργαζόμενοι στην «Αύρα» γνωρίζουν πολύ καλά πως η παρούσα Δημοτική Αρχή στάθηκε δίπλα τους, όσο αυτό ήταν δυνατό, εξαντλώντας κάθε περιθώριο του νόμου προκειμένου το ιστορικό καφενείο να παραμείνει ανοιχτό.

Το πρόβλημα της «Αύρας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, είναι πολύ παλιό και αφορά τη μακρά δικαστική διαμάχη, δεκαετιών, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του επιχειρηματία που λειτουργούσε το κατάστημα.

Μετά την έκδοση απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που αναγνωρίζει ότι η ιδιοκτησία του ακινήτου ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και την έκδοση απόφασης από τα Διοικητικά Δικαστήρια, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου υποχρεώθηκε, κατά δέσμια αρμοδιότητα, να εκδώσει απόφαση σφράγισης για τις 8.4.2014. Παρ’ όλα αυτά, μετά από παράκληση του επιχειρηματία, η σφράγιση μετατέθηκε για τις 18.4.2014, προκειμένου να απομακρύνει τα ευαλλοίωτα προϊόντα και γενικώς να προετοιμάσει το κατάστημα για μακροχρόνιο κλείσιμο.

Ο επιχειρηματίας αξιοποίησε το δεκαήμερο αυτό για να καταθέσει προσφυγή και αίτηση αναστολής της απόφασης σφράγισης, το αίτημά του όμως για έκδοση προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ετσι, τα αρμόδια αστυνομικά όργανα προχώρησαν αναγκαστικά στη σφράγιση του καταστήματος, στις 18.4.2014.

Επισημαίνεται ότι ήταν σε πλήρη γνώση του επιχειρηματία ότι για το διάστημα από 8.4 έως 18.4.2014 απαγορευόταν ρητά η λειτουργία του καταστήματος. Συνεπώς, αν όντως υπήρχαν θαμώνες κατά τη διάρκεια της σφράγισης, αυτό αποτελούσε παραβίαση της απόφασης. Για τον ίδιο λόγο είναι ακατανόητη και η τυχόν προμήθεια τροφίμων για λειτουργία του καταστήματος και μετά τις 18.4.2014, αν είναι ακριβή σχετικά δημοσιεύματα.

Από τα παραπάνω, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου, γίνεται προφανές ότι το κλείσιμο της «Αύρας» μόνο θέμα πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν. Αντίθετα, ήταν αποτέλεσμα εξαντλητικής δικαστικής διαδικασίας, με αποφάσεις που ο Δήμος Βόλου ήταν απολύτως υποχρεωμένος να εφαρμόσει. Η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, άλλωστε, δεν αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια και τις επιθυμίες της όποιας Δημοτικής Αρχής και των όποιων δημοτικών υπηρεσιών, όπως ίσως κάποιοι θεωρούν, κρίνοντας φυσικά πάντα έξω απ’ τον χορό και εκ του ασφαλούς».

Σχετικά άρθρα:Εκλεισαν την ΑΥΡΑ μέρα μεσημέρι…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου