ΤΟΠΙΚΑ

Παύλος Μαρκάκης: Η «Ελληνική Λύση» δεν νερώνει… τις ιδέες της

παύλος-μαρκάκης-η-ελληνική-λύση-δεν-451685

Τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υποψήφιος βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» στη Μαγνησία

«Η «Ελληνική Λύση» είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα με υγιείς δημοκρατικές βάσεις και ξεκάθαρες επιδιώξεις σε όλο το πολιτικό φάσμα» επισημαίνει σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στη Μαγνησία Παύλος Μαρκάκης.

Ο κ. Μαρκάκης δηλώνει αισιόδοξος ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής θα ευνοήσει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και προβλέπει ότι θα κερδίσει τουλάχιστον 10 έδρες στη νέα Βουλή.

Οσον αφορά στην προσωπική του υποψηφιότητα, ο υποψήφιος βουλευτής απευθυνόμενος στους πολίτες τονίζει πως «άμα θέλουν η «δική τους φωνή» να ακουστεί, να είναι αποδοτική και ξεκάθαρη, θα ψηφίσουν «Ελληνική Λύση» και Παύλο Μαρκάκη».

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η «Ελληνική Λύση» στις πρόσφατες ευρωεκλογές συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσοστό για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα. Εκτιμάτε ότι μπορεί να επαναληφθεί και στις εθνικές εκλογές και για ποιους λόγους;

Το σημαντικό ποσοστό των ευρωεκλογών δεν ήταν τυχαίο, αλλά προϊόν δουλειάς τριών χρόνων σε υγιείς βάσεις για τη δημιουργία ενός κομματικού σχηματισμού από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Δηλαδή την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και υλοποιήσιμου προγράμματος, την ενημέρωση των πολιτών μέσω συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, την καθημερινή επικοινωνία για όλα τα θέματα επικαιρότητας μέσω χρόνου τηλεοπτικών εκπομπών ανεξαρτήτων από τα συστημικά κανάλια, από τα οποία είχε αποκλεισθεί.

Το ποσοστό θα αυξηθεί στις εθνικές εκλογές, γιατί στους παραπάνω λόγους έχουν προστεθεί η πλήρης ενεργοποίηση του στελεχιακού δυναμικού σε κάθε περιοχή της χώρας με τα πλήρη ψηφοδέλτια και δεύτερον διότι τώρα αποτελεί το μόνο πατριωτικό κόμμα με υγιείς δημοκρατικές βάσεις και ξεκάθαρες επιδιώξεις σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Λένε πολλοί πως η εκλογική επιρροή της «Ελληνικής Λύσης» περιορίζεται μόνο στην ψήφο διαμαρτυρίας. Τι απαντάτε;

Οι λόγοι που ανέφερα προηγουμένως απαντούν και στο ερώτημα. Η «Ελληνική Λύση» δεν διαμαρτύρεται. Προτείνει και προγραμματίζει. Δεν «νερώνει» τις ιδέες της και ζητά τα αυτονόητα για την ελληνική πραγματικότητα. Δουλειά και ανάπτυξη μέσα από τις δυνατότητες, που δίνει η ελληνική γη και από χέρια ελληνικά και για όφελος των Ελλήνων. Οσοι σχηματισμοί ξεκίνησαν και ανδρώθηκαν ως κόμματα διαμαρτυρίας μέσα από τις πλατείες των αγανακτισμένων, συρρικνώθηκαν και εξαφανίστηκαν. Η «Ελληνική Λύση» ήρθε και θα μείνει και θα παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.

Ο πρόεδρός σας Κυριάκος Βελόπουλος έχει πει πως η «Ελληνική Λύση» θα εκπροσωπείται με τουλάχιστον 10 βουλευτές στην επόμενη Βουλή. Πόσο εφικτό είναι αυτό, με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις ευρωεκλογές;

Ασφαλώς και οι εθνικές εκλογές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές, αλλά νομίζω ότι όλοι παραδέχθηκαν ότι οι εκλογές για την Ευρώπη είχαν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και δεν απασχόλησαν τους ψηφοφόρους ευρωπαϊκά θέματα. Ηταν στην ουσία μια καταγραφή με κάλπη των πολιτικών εθνικών δυνάμεων. Σε αυτή την κάλπη έμειναν μόνο υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις και μάλιστα η «Ελληνική Λύση» με σημαντικό ποσοστό, που της δίνει τη δυνατότητα, λόγω της δυναμικής που αναπτύσσει, να προσδοκά πάνω από 10 έδρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πριν από λίγες μέρες η Εκκλησία διά μητροπολιτών κατηγόρησε τον κ. Βελόπουλο για πολιτική εκμετάλλευση της θρησκείας, με αφορμή δηλώσεις του πως διαθέτει χειρόγραφα του Χριστού.

Θεωρώ ότι το θέμα, που πήρε μεγάλη δημοσιότητα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, εντάσσεται στο πλαίσιο του πανικού του πολιτικού κατεστημένου, που επιδιώκει με χτυπήματα κάτω από τη μέση να πλήξει τον πρόεδρο αμέσως μετά την αναταραχή που προκάλεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Εμείς δεν πρόκειται να αντιδικήσουμε με την Εκκλησία, καθόσον δεν είναι στις αρχές μας. Αν 2 – 3 μητροπολίτες, που δεν κρύβουν την επιθυμία τους να εκλεγεί ο Μητσοτάκης, δέχτηκαν να τον βοηθήσουν, αυτή τους η ενέργεια είναι στην ουσία «πολιτική εκμετάλλευση της θρησκείας». Η ουσία του θέματος έχει απαντηθεί επαρκώς, απλά μερικοί όψιμα «θρησκευόμενοι» δεν θέλουν ούτε να ακούσουν τις απαντήσεις, αλλά επιδιώκουν «θόρυβος να γίνεται»…

Ο Παύλος Μαρκάκης διεκδικεί μία θέση στη Βουλή των Ελλήνων με την «Ελληνική Λύση». Ποια κατά τη γνώμη σας μπορούν να είναι τα στοιχεία εκείνα, που μπορεί να μετρήσουν στους πολίτες και να σας ανοίξουν την πόρτα στη Βουλή;

Θεωρώ, με δεδομένο ότι η «Ελληνική Λύση» θα κερδίσει αρκετές έδρες στην επόμενη Βουλή, ότι είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες της Μαγνησίας να έχουν έναν εκπρόσωπο, που έχει αποδείξει από την πολιτική του διαδρομή και τη βουλευτική του θητεία 2009 – 2012 ότι είναι χρήσιμος για τον τόπο του. Νομίζω ότι καταλαβαίνουν και το αντιλαμβάνονται και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ότι είναι πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό για τη Μαγνησία να υπάρχει μία δημιουργική και καταλυτική εκπροσώπηση της «Ελληνικής Λύσης» με τον Παύλο Μαρκάκη, από το να υπάρχουν 3 ή 4 βουλευτές του ιδίου κόμματος.

Πώς απαντάτε στην επίκληση της …«χαμένης ψήφου» των Μαγνησιωτών;

Κατ’ αρχάς δεν θεωρώ ότι υπάρχει «χαμένη ψήφος». Κάθε ψηφοφόρος έχει τη δυνατότητα της επιλογής του όταν φτάσει στο σημείο να επιλέξει έναν κομματικό φορέα… Είναι, κατά την άποψή του, η επιλογή αυτή μέσω της ψήφου… «η δική του φωνή». Τώρα άμα θέλει η «δική του φωνή» να ακουστεί, να είναι αποδοτική και ξεκάθαρη ψηφίζει «Ελληνική Λύση» και Παύλο Μαρκάκη και να είναι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσει το επόμενο διάστημα, κάτι που είναι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου