ΤΟΠΙΚΑ

Δημιούργησαν είσοδο parking πάνω σε δέντρο, που τώρα τους φταίει…

δημιούργησαν-είσοδο-parking-πάνω-σε-δέντρο-π-45152

Είσοδο parking μπροστά από δέντρο χωροθέτησαν ιδιοκτήτες υπό ανέγερση οικοδομής, που στη συνέχεια αποφάσισαν ότι το δέντρο… εμποδίζει και πρέπει να κοπεί. Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου δέχεται αλλεπάλληλα αιτήματα πολιτών που, για ασήμαντη αφορμή, ζητούν κοπή δέντρων έστω κι αν αυτά είναι υγιέστατα και δεν δημιουργούν κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής εξετάστηκε αίτημα δημότη που ζητούσε την κοπή νεραντζιάς που… εμποδίζει την είσοδο-έξοδο του χώρου στάθμευσης νεοαναγειρόμενης οικοδομής.

Κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πρασίνου που έκανε αυτοψία και διαπίστωσε ότι όπως είναι χωροθετημένη η είσοδος του πάρκινγκ «βρίσκει» πάνω στο δέντρο.

Το δέντρο «γλίτωσε» την κοπή χάρη στη παρέμβαση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και μέλους της επιτροπής, Θανάση Σταυρίδη, ο οποίος ρώτησε αν προϋπήρχε της οικοδομής το δέντρο. Όπως έγινε γνωστό, το δέντρο που είναι υγιέστατο βρίσκεται εκεί τριάντα χρόνια, σε αντίθεση με την οικοδομή που τώρα ξεκίνησε να ανεγείρεται. Μάλιστα ο κ. Σταυρίδης πρότεινε να τροποποιηθεί η είσοδος του πάρκινγκ καν να μη χρειαστεί να κοπεί ένα δέντρο-πνεύμονας πρασίνου για την πόλη.

Απορρίφθηκε επίσης αίτημα για την κοπή δέντρου ψηλά στην Κ. Καρτάλη. Το αίτημα είχε καταθέσει δημότης που υποστήριζε ότι το ριζικό σύστημα του δέντρου προκαλούσε ζημιές στα υδρόμετρα και στο φρεάτιο αποχέτευσης. Αυτοψία έκανε κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ που διαπίστωσε ότι δεν προκαλείται πρόβλημα στα υδρόμετρα και στον αγωγό αποχέτευσης.

Αντιθέτως εγκρίθηκε η κοπή δέντρων και η αντικατάστασή τους σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά σε «ξενικά είδη» που προκαλούν πληθώρα προβλημάτων σύμφωνα με γεωπόνους της Διεύθυνσης Πρασίνου, από τα οποία κινδυνεύει επαγγελματικός χώρος φύλαξης πολυτελών οχημάτων. Η δεύτερη αφορά σε δέντρο στο οικόπεδο στο πρώην Στέκι Παιδιού, στο οποίο έχει παρουσιαστεί ρωγμή και έχει κριθεί επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Ακριβώς δίπλα υπάρχει μονοκατοικία και σε απόσταση ενός μέτρου εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Και στις δύο περιπτώσεις τα δέντρα θα κοπούν και θα αντικατασταθούν από άλλα.

Ηχορύπανση

Ζήτημα ανοχής απέναντι σε καταστήματα εστίασης που κινδυνεύουν να χάσουν τις άδειες λειτουργίας μουσικών οργάνων για υπέρβαση μερικών ντεσιμπέλ, έθεσε για πολλοστή φορά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Γαλάτης. Αφορμή αποτέλεσε η περίπτωση τριών καταστημάτων που για υπέρβαση μόλις λίγων ντεσιμπέλ (κάτω από δέκα) κινδύνευσαν να χάσουν τις άδειές τους.

«Ένα πουλάκι να τιτιβίσει την ώρα του ελέγχου, το ντεσιμπελόμετρο καταγράφει υπέρβαση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κανένα από τα τρία καταστήματα δεν αφαιρέθηκε η άδεια, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που καταγράφηκε παράβαση, και οι ιδιοκτήτες τους υπέγραψαν δήλωση συμμόρφωσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου