ΤΟΠΙΚΑ

«Νέες υπουργικές αποφάσεις για την ΑΓΕΤ»

νέες-υπουργικές-αποφάσεις-για-την-αγ-45293

Nέα δεδομένα για τη λειτουργία του τοπικού εργοστασίου της ΑΓΕΤ, όσον αφορά τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, δημιουργούν οι δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας και κυβερνητικού στελέχους Γ. Σταμπουλή, o oποίος τόνισε ότι επίκειται αλλαγή υπουργικών αποφάσεων για την ΑΓΕΤ, στην χθεσινή πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου «Η ζωή χωρίς ήρωες».

Στην ανάρτηση της ΕΡΤ Βόλου, υπογραμμίζεται πως «εν αναμονή νέων υπουργικών αποφάσεων σε ό,τι αφορά την ΑΓΕΤ και τις αδειοδοτήσεις καύσης απορριμμάτων βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά τα τελευταία γεγονότα και την πίεση των πολιτών, ώστε να γίνονται έλεγχοι για το υλικό που καίγεται από την τσιμεντοβιομηχανία -που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού -σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιώργος Σταμπουλής, περιφερειακός σύμβουλος- καθηγητής του Οικονομικού Παν/μιου Θεσσαλίας, στην πρωινή εκπομπή “Η ζωή χωρίς ήρωες” της ΕΡΤ Βόλου.

Οι νέες υπουργικές αποφάσεις θα υποχρεώνουν, προφανώς, την πολυεθνική εταιρεία να καίει υλικό πιο φιλικό στο περιβάλλον, για παράδειγμα φυσικό αέριο, ενώ άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος μετεγκατάστασης της ΑΓΕΤ ή η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας, συμπλήρωσε ο κ. Σταμπουλής. Επίσης, ήταν σαφής σε ό,τι αφορά τη θέση του σχετικά με το θέμα της καύσης απορριμμάτων, την ΑΓΕΤ, τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό με βάση το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο οφείλει να είναι απολύτως φιλικό, διότι το περιβάλλον δεν είναι παράπλευρη απώλεια. Είναι προτεραιότητα ανάπτυξης».

Καμία συζήτηση

«Δεν υφίσταται τέτοια συζήτηση», ήταν ωστόσο η λακωνική απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σε μια προσπάθεια αναζήτησης περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με τις επικείμενες, σύμφωνα με τις δηλώσεις στην ΕΡΤ του κ. Σταμπουλή, νέες υπουργικές αποφάσεις.

Μάλιστα ο κ. Φάμελλος παρέπεμψε στην απάντηση που θα δώσει τις επόμενες μέρες, στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το υπουργείο αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα δημοσιοποιήσει την απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου