ΤΟΠΙΚΑ

Κάηκαν υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 200 στρεμμάτων

κάηκαν-υπολείμματα-καλλιεργειών-σε-έ-450762

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ψιλορράχη κάτω από το Αερινό

Φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ψιλορράχη μεταξύ Μικροθηβών και Αερινού, απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις και μετέτρεψε σε στάχτη υπολείμματα καλλιεργειών και πουρνάρια σε έκταση 200 στρεμμάτων.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, συνέδραμαν εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ενώ καταλυτική ήταν η επέμβαση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair από τη Νέα Αγχίαλο, που έκαναν ρίψεις νερού στον πρώτο χρόνο, γεγονός που ήταν καθοριστικό για την αίσια έκβαση του συμβάντος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση και έκταση με χαμηλή βλάστηση, με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά οχήματα να δυσκολεύονται να φθάσουν στο σημείο εκδήλωσής της, που τελικά πλησίασαν παρά τις δυσκολίες και προχώρησαν σε συνεχείς ρίψεις νερού.

Μέχρι και τις 18:30 επιχειρούσαν συνολικά 45 πυροσβέστες με τουλάχιστον δέκα οχήματα και μία υδροφόρα του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:00, ωστόσο στο σημείο παρέμεναν μεγάλες δυνάμεις πυρόσβεσης υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Προς στιγμήν δεν είναι γνωστά τα αίτια εκδήλωσής της πυρκαγιάς. Ωστόσο, το Ανακριτικό συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο. Η προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης συνεχίζεται.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου